Maaliskuussa luvassa oleva iOS-päivitys antaa käyttäjälle valinnanmahdollisuuden prosessorin ohjelmallisen hidastamisen suhteen.

Applen toimitusjohtaja Tim Cook on kertonut ABC Newsin haastattelussa lisätietoja prosessorin ohjelmalliseen hidastamiseen vaikuttavasta iOS-päivityksestä. Päivitys on aikataulutettu maaliskuulle ja sen luvataan tarjoavan käyttäjälle enemmän läpinäkyvyyttä akun kunnon ja prosessorin suorituskyvyn suhteen.

Cookin mukaan yritys aikoo tarjota ohjelmistopäivityksen myötä käyttäjille enemmän tietoa laitteen akun kunnosta. Päivityksen myötä puhelin ilmoittaa myös käyttäjälle selkeämmin milloin se rajoittaa automaattisesti suorituskykyä odottamattomien sammumisien estämiseksi. Lisäksi asetuksiin tulee kytkin suorituskyvyn rajoituksen poistamiseksi, mutta Cook ei suosittele käyttämään sitä.

Joulukuun alussa kävi ilmi Applen rajoittaneen tarkoituksenmukaisesti vanhempien iPhone-mallien suorituskykyä kompensoidakseen kunnoltaan heikentyneiden akkujen aiheuttamia ongelmia. Apple myönsi julkisesti hidastaneensa puhelimien suorituskykyä tarkoituksellisesti laitteiden vakauden takaamiseksi ja tapahtuneen johdosta Applea vastaan on nostettu jo yli 30 joukkokannetta Yhdysvalloissa. ABC Newsin haastattelussa Cook puolusti edelleen Applen ratkaisua vetoamalla parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen saavuttamiseen.

Lähde: ABC News

This site uses XenWord.
;