Apple on kirjoittanut kotisivuilleen viestin asiakkailleen, jossa se pyytää anteeksi ja kertoo tarkemmin iPhone-puhelimien hidastamisen taustoista.

Ongelmien taustalla on älypuhelimissa yleisesti käytettyjen litiumionakkujen ikääntyminen, jonka myötä sen kyky ylläpitää varausta ja kyky tarjota äkillisesti runsaasti virtaa erityisesti alhaisessa varaustasossa heikentyvät. Tämän seurauksena iPhone-puhelimet saattoivat sammua äkillisesti suorituskykyä vaativissa tilanteissa, vaikka varausta saattoi olla vielä jonkin verran jäljellä.

Apple on noussut otsikoihin tämän syksyn aikana, kun sen toimenpiteet iPhone-puhelimien äkillisten sammumisten välttämiseksi selvisivät. Noin vuosi sitten julkaistussa iOS 10.2.1 -käyttöjärjestelmässä on ominaisuus, joka laskee akun tilan heikentyessä dynaamisesti iPhone 6-, 6S- ja SE-mallien prosessorin kellotaajuutta sammumisen välttämiseksi. iOS 11.2 -versio lisäsi saman toiminallisuuden myös iPhone 7- ja 7 Plus -malleihin. Ominaisuuden seurauksena laitteen suorituskyky saattoi tuntua hidastuneen joissain tilanteissa ja tulokset huononivat suorituskykytesteissä.

Apple painottaa viestissään, että se ei ole missään nimessä tarkoituksellisesti yrittänyt lyhentää tuotteidensa elinkaarta tai heikentää käyttökokemusta. Asiakkailtaan saamansa palautteen pohjalta yritys kuitenkin pahoittelee käyttämäänsä menetelmää ja kommunikointiaan asiassa.

Samassa yhteydessä Apple ilmoittaa laskevansa iPhone 6- ja uudempien mallien akunvaihdon hinnan 79 dollarista 29 dollariin ja tuleva iOS-versio tulee tarjoamaan käyttäjälle yksityiskohtaisempaa tietoa akun tilasta.

Applea vastaan nostettiin aiemmin joulukuussa joukkokanne, jonka perusteluina on muun muassa häiriintynyt iPhone-puhelimen käyttö hitauttamisesta johtuen, josta on seurannut taloudellista haittaa ja muita ongelmia, jotka oikeuttavat korvaukseen.

Lähde: Apple Kuva: iFixit

This site uses XenWord.
;