Intel kertoi jo aiemmin Haswell- ja Broadwell-kokoonpanojen kärsivän odottamattomista uudelleenkäynnistyksistä, mutta nyt ongelman on todettu koskevan käytännössä kaikkia Core-arkkitehtuureja Sandy Bridgestä lähtien.

Meltdown- ja Spectre-haavoittuvuuksien paikkaaminen on parhaillaan käynnissä vaihtelevin tuloksin. Intel on julkaissut jo tarvittavat päivitykset useimmille alustoistaan, mutta jakelu OEM-valmistajilta loppukäyttäjille on takunnut keskustelupalstojen mukaan useammallakin valmistajalla. Päivitysten jakelun takkuaminen ei ole kuitenkaan ainut ongelma, vaan asennetut päivitykset ovat aiheuttaneet myös ongelmia.

Intel kertoi jo aiemmin, että kuluttajilta ja datakeskuksilta kuultujen raporttien myötä yhtiö on havainnut Haswell- ja Broadwell-arkkitehtuureihin perustuvien järjestelmien kärsivän odottamattomista uudelleenkäynnistyksistä. Tuoreessa tiedotteessaan Intel kertoo ongelman olevan aiemmin raportoitua laajempi ja koskevan myös muita yhtiön prosessoriarkkitehtuureja.

Intelin tiedotteen mukaan Haswell- ja Broadwell-arkkitehtuurien lisäksi uudelleenkäynnistysongelmasta kärsivät Sandy Bridge-, Ivy Bridge-, Skylake- ja Kaby Lake -arkkitehtuurit. Yhtiön mukaan se on kyennyt toistamaan ongelmat omissa testeissään. Intel tekee parhaillaan töitä selvittääkseen uudelleenkäynnistysten perimmäisen syyn ja kertoo tutkimusten edenneen jo siihen pisteeseen, että yhtiö uskoo voivansa toimittaa järjestelmien valmistajille beetatason mikrokoodipäivityksen ensi viikolla. Vaikka yhtiön listaus ei mainitse erikseen Coffee Lakea se koskee kaikella todennäköisyydellä myös niitä.

Lähde: Intel

This site uses XenWord.
;