Kuluttajien käsiin varaosat tarjoava omakorjauspalvelu käynnistyy Yhdysvalloissa ensi vuoden alkupuolella ja ensimmäisenä osia tulevat saamaan iPhone 12- sekä 13-mallit.

Apple on tänään esitellyt uuden omakorjauspalvelun (Self Service Repair), joka nimensä mukaisesti antaa kuluttajalle itselleen pääsyn käsiksi Applen virallisiin osiin ja työkaluihin ja siten mahdollistaa puhelimen huoltamisen ilman erillistä virallista Applen huoltoa.

Ensimmäisenä palvelu tulee saataville iPhone 12- ja iPhone 13 -malleille ja lähitulevaisuudessa se päivittyy myös M1-piirin sisältäville Mac-tietokoneille. Applen mukaan palvelu keskittyy alkuun eniten huollettuihin osiin kuten iPhonejen näyttöihin, akkuihin ja kameroihin ja laajempaa tukea lupaillaan saatavaksi ensi vuodelle.

Itse korjauspalvelun aluksi käyttäjän odotetaan tutustuvan laitteen huolto-oppaaseen, minkä jälkeen vaihto-osan voi tilata Applen Self Service Repair Online Store -kaupasta. Mikäli kuluttaja lähettää huollon jälkeen oman vanhan osansa takaisin Applelle kierrätettäväksi, saa hän hyvityksen seuraavasta ostoksestaan.

Palvelu tulee saataville Yhdysvalloissa ensi vuoden alkupuolella ja laajenee tarkemmin määrittelemättömille alueille ympäri maailman vuoden 2022 aikana.

Lähde: Apple

This site uses XenWord.
;