Wall Street Journalin lähteiltä peräisin olevien huhujen mukaan Apple olisi maksamassa Intelille vähintään miljardi dollaria sen 5G-modeemiyksiköstä, modeemeihin liittyvistä patenteista ja työntekijöistä.

Intel ilmoitti aiemmin tänä vuonna luopuvansa 5G-modeemien kehityksestä kuluttajalaitteisiin. Toistaiseksi ei ole tiedossa johtuiko Intelin päätös vetäytyä markkinoilta Applen ja Qualcommin sovusta, vai oliko sopiminen Qualcommin kanssa Applen ainut vaihtoehto Intelin päätettyä ensin vetäytyä markkinoilta.

Wall Street Journalin lähteiden mukaan Apple ei kuitenkaan tule pysymään Qualcommin asiakkaana loputtomiin. WSJ:n mukaan sen lähteet ovat paljastaneet, että Apple neuvottelee parhaillaan Intelin 5G-modeemeista vastuussa olleen osaston ostamisesta työntekijöineen ja patentteineen.

Huhun mukaan kauppahinnaksi olisi tulossa vähintään miljardi dollaria ja sopimuksen viilaamisessa lähestyttäisiin jo maaliviivoja. Mikäli kauppa toteutuu, se antaisi Applelle mahdollisuuden kehittää jatkossa omat 5G-modeeminsa, mikä sopii yhtiön ajatukseen siirtyä jatkuvasti omavaraisemmaksi komponenttien osalta. Applen ja Qualcommin välisen sopimuksen kerrotaan kuitenkin olevan monivuotinen, joten nopeaa vaihdosta omiin modeemeihin tuskin nähdään, vaikka kaupat toteutuisivatkin.

Päivitys:

Apple ja Intel ovat tiedottaneet huhuttujen kauppojen todellakin toteutuvan. Mikäli mikään viranomaistaho ei näe kaupoissa puuttumisen aihetta, noin 2200 Intelin työntekijää, 5G-modeemeihin liittyvät patentit ja kehityslaitokset laitteistoineen siirtyvät Applen omistukseen vuoden viimeisen neljänneksen aikana.

Lähde: GSMArena, Wall Street Journal

This site uses XenWord.
;