Ongelmista kärsineisiin näyttö- ja saranarakenteisiin on tehty tarvittavat muutokset.

Samsung on tiedottanut tänään tehneensä taittuvanäyttöiseen Galaxy Fold -älypuhelimeen tarvittavat korjaukset ja sen olevan siten nyt lanseerausvalmiina. Samsung kertoo tutkineensa laitteen rakenteen ongelmakohdat ja tehneensä tarvittavat muutokset sekä testit niihin liittyen.

Samsungin tekemiin rakenteellisiin muutoksiin lukeutuu taipuisan näyttöpaneelin pintaan asennetun suojakerroksen reunojen laajentaminen niin, että ne piiloutuvat kehysten sisään, eikä käyttäjä voi enää vahingossa repiä irti näytön toiminnan kannalta oleellista osaa. Samsung on myös parantanut rakennetta estääkseen ulkopuolisten pienien kappaleiden pääsyn puhelimen sisään. Saranaosan ylä- ja alapäätä on vahvistettu uusilla suojakorkeilla ja saranan sekä rungon välisen aukon kokoa on pienennetty. Lisäksi näyttöpaneelin alle on lisätty metallikerroksia näytön suojauksen vahvistamiseksi.

Rakenteellisten parannusten ohella Samsung kertoo kehittäneensä edelleen Galaxy Foldin käyttökokemusta ja parantaneensa mm. sovellusten ja palveluiden toimintaa taittuvan näytön käyttöliittymässä.

Alun perin helmikuussa julkaistun Galaxy Foldin piti tulla myyntiin Yhdysvalloissa huhtikuun lopulla ja Suomessa toukokuussa, mutta lanseeraus peruttiin, kun lehdistökappaleissa havaittiin ongelmia näytön toiminnassa. Osassa laitteista näytön hajoamisen aiheutti saranan sisään päässeet ulkopuoliset pienet esineet ja toisissa näyttö hajosi testaajien irrotettua näytön pintaa suojanneen polymeerikalvon. Samsungin toimitusjohtaja DJ Koh myönsi aiemmin kesällä, että puhelinta koitettiin kiirehtiä julkaisuvalmiiksi liian tiukalla aikataululla.

Samsung tekee Galaxy Foldille parhaillaan viimeisiä testejä ja laite tulee kuluttajien saataville syyskuussa valituilla markkina-alueilla. Toistaiseksi ei ole tarkempaa tietoa laitteen saapumisesta Suomen markkinoille.

Lähde: Samsung

This site uses XenWord.
;