Applen macOS High Sierran julkinen beetaversio julkaistaan myöhemmin kesällä ja virallinen versio tulevana syksynä.

Apple julkaisi eilen WWDC-tapahtumassa päivitetyt MacBook-kannettavat ja iMac-tietokoneet. Uusien tietokoneidensa tueksi yhtiö esitteli macOS:n tulevaa High Sierra -versiota.

Applen macOS High Sierran merkittävimpiä uudistuksia ovat uusi tiedostojärjestelmä, uusi grafiikkarajapinta, tuki HEVC-videoille sekä virtuaalilaseille.

macOS High Sierran uusi tiedostojärjestelmä on nimetty yksinkertaisesti Apple File Systemiksi. Uusi tiedostojärjestelmä on suunniteltu 64-bittisten tietokoneiden ja Flash-pohjaisten tallennusratkaisujen tarpeisiin unohtamatta tulevia teknologioita. Tiedostojärjestelmästä löytyy myös muun muassa sisäänrakennettu tuki tiedostojen salaukselle ja turvatoimet kaatuvan tietokoneen varalta estämään tiedostojen korruptoitumista.

Näytönohjainten hyödyntämistä varten Apple esitteli uuden Metal 2 -rajapinnan. Rajapinnan tarkemmat yksityiskohdat ovat vielä hämärän peitossa, mutta oletettavasti se on optimoitu viimeisimpien MacBook- ja iMac-sukupolvien käyttämille Intelin integroiduille grafiikkaohjaimille ja AMD:n Radeon-näytönohjaimille. Rajapinta tukee koneoppimiseen liittyvää GPGPU-laskentaa, virtuaalilaseja sekä ulkoisia näytönohjaimia.

Virtuaalilasien tuki on rajoitettu vain tiettyjen Mac-tietokoneiden käyttöön. Tuettuja ovat eilen julkaistu 27” iMac 5K Retina -näytöllä, tuleva iMac Pro sekä ulkoisella näytönohjaimella varustetut Mac-tietokoneet. Apple tukee virtuaalilaseista HTC:n Viveä ja ohjelmistotukea on luvattu heti ainakin Final Cut Pro X:lle, SteamVR:lle, Unreal 4 Editoreille sekä Unity Editorille.

Apple kertoo päivittäneensä muun muassa Safari-selaimen estämään videoiden automaattisen käynnistymisen verkkosivuilla, parantaneensa Mail-ohjelman hakuominaisuuksia ja tuoneensa Photos-ohjelmaan aiempaa kattavampia kuvankäsittelyominaisuuksia.

Tiedostoselaimen sivupalkkiin on lisätty uusia ominaisuuksia kuten uusi Import-näkymä, joka näyttää tuodut tiedostot kronologisessa järjestyksessä. Valokuvien järjestely onnistuu aiempaa kätevämmin kiitos parannetun usean tiedoston valitsemisen ja tiedostoselaimen työkaluilla voi nyt kääntää useita kuvia kerrallaan. Tarkempi katsaus macOS High Sierran uusiin ominaisuuksiin löytyy käyttöjärjestelmän esittelysivuilta.

Applen uusi macOS High Sierran aikainen beetaversio on saatavilla välittömästi rekisteröityneille kehittäjille. Julkinen beetaversio julkaistaan myöhemmin kesän aikana ja lopullinen käyttöjärjestelmä syksyllä.

This site uses XenWord.
;