Arm on poikkeuksellisesti vahvistanut täysin ulkopuolisen Patrick Moorheadin julkaisemien tietojen paikkansapitävyyden.

Kilpailu Arm-ytimien saralla on alkanut kiristymään Qualcommin liityttyä uudelleen omia ytimiä suunnittelevien yritysten joukkoon. Entuudestaan markkinoilla on jo Amazonin, Applen, NVIDIAn ja lukuisten muiden yritysten omia ytimiä, joiden lisäksi muun muassa AMD:n huhutaan suunnittelevan jälleen uutta Arm-ydintä.

Moor Insights & Strategyn Patrick Moorhead tietää kertoa, ettei Arm aio tyytyä kiristyvässäkään kilpailussa varasijoihin omilla ytimillään, vaan suunnittelee parhaillaan uuden sukupolven Cortex-X-ydintä, joka on muutakin kuin vain sukupolvipäivitys. Arm on poikkeuksellisesti vahvistanut ulkopuolisen lähteen eli tässä tapauksessa Moorheadin tiedot oikeiksi.

Armin uusi Blackhawk-koodinimeä totteleva Cortex-X-ydin, joka tullaan julkaisemaan loppuvuodesta ajoissa seuraavan sukupolven lippulaivajärjestelmäpiireihin. Ytimen tavoite on yksinkertaisimmillaan eliminoida suorituskykyerot valmistajien omien ytimien ja Armin ytimien välillä kertarykäyksellä.

Moorheadin mukaan Blackhawkin kerrotaan tuovan Geekbench 6 -testeissä suurimman IPC-loikan yhdessä vuodessa viiteen vuoteen. Sen pitäisi tarjota myös hyvää suorituskykyä laajojen kielimallien (LLM) kanssa ja Armin kerrotaan sanoneen sen Cortex-prosessoreiden olevan tällä hetkellä ykkösprioriteetti tekoälyohjelmoijille. Tällä on merkitystä etenkin datakeskuksissa, joissa tekoälypäättelytehtäviä suoritetaan myös prosessoriytimillä.

Arm tulee kertomaan Blackhawk-ytimistään itse lähempänä niiden julkaisua.

Lähde: Moor Insights & Strategy, TechPowerUp

This site uses XenWord.
;