ASRock on varmistanut nyt jo poistetussa twiitissä, ettei Intelin tulevat 8. sukupolven Coffee Lake -koodinimelliset prosessorit tule toimimaan 200-sarjan emolevyillä, mikä sulkee samalla pois tuen 100-sarjan emolevyille. Coffee Lake -prosessoreiden rinnalla julkaistaan uudet 300-sarjan piirisarjat.

Intelin tulevien Coffee Lake -koodinimellisten 8. sukupolven Core-prosessoreiden ympärillä on riittänyt huhuja ja spekulaatiota. Yksi suosituimmista spekulaationaiheista on koskenut emolevytukea: toimiiko Coffee Lake nykyisillä emolevyillä?

Vuotaneissa dokumenteissa on puhuttu LGA1151-kannasta, mikä on antanut monelle toivoa, että Coffee Lake -prosessorit toimisivat tulevien 300-sarjan emolevyjen lisäksi myös 100- ja 200-sarjan emolevyissä. Toisaalta aiemmin liikkeellä on ollut huhu LGA1151v2-kannasta, mikä tarkoittaisi, ettei tukea 100- ja 200-sarjoille ole.

ASRock on tuonut spekulaation päätökseen paljastamalla Twitterissä, että Coffee Lake ei tule toimimaan 200-sarjan emolevyillä. Tämä tarkoittaa automaattisesti myös sitä, ettei tukea 100-sarjan piirisarjoille ole. Intelin uutta 6-ytimistä prosessoria hankkivien on siis lisättävä ostoskoriin pelkän prosessorin ohella myös uusi 300-sarjan emolevy. Kyseinen twiitti on poistettu yön aikana, todennäköisesti koska se epäilemättä rikkoo yhtiön salassapitosopimuksia.

This site uses XenWord.
;