ASRockin Challenger-sarjan Radeon RX 5700 -näytönohjaimet jäähtyvät kuparisin lämpöputkin terästetyllä alumiinirivastolla, johon puhaltaa ilmaa kaksi 100 mm:n tuuletinta.

AMD:n uuteen RDNA-arkkitehtuuriin perustuvat Navi-koodinimelliset Radeon RX 5700 -sarjan näytönohjaimet saapuivat myyntiin vajaat pari viikkoa sitten 7. heinäkuuta. Aluksi myyntiin on saatu kuitenkin vain AMD:n referenssisuunnitteluun ja -jäähdytykseen perustuvia näytönohjaimia.

Kuten tyypillistä, spekulaatio ja arvuuttelu siitä, milloin näytönohjainvalmistajien omaan suunnitteluun perustuvat versiot RX 5700 -sarjasta saapuvat markkinoille alkoi nopeasti. AMD on kommentoinut omalta osaltaan AIB-näytönohjainten tulevan markkinoille elokuun puolivälin tienoilla, MSI on partnereilleen tarkoitetussa tapahtumassa puhunut vain yleisesti elokuusta ja Asus puolestaan aikoo tuoda omat mallinsa viimeisten tietojen mukaan vasta syyskuussa.

Nyt ASRock on avannut pelin ilman ennakkovaroituksia julkaisemalla ensimmäiset omaan suunnitteluunsa perustuvat Radeon RX 5700 -näytönohjaimet. Challenger-sarjan näytönohjainten jäähdytysratkaisu on varustettu neljällä kuparilämpöputkella terästetyllä alumiinirivastolla ja kahdella 100 mm:n tuulettimella. Lisäksi näytönohjaimen takapuolella on käytössä alumiinilejeerinkinen suojalevy. Toistaiseksi ei ole tiedossa onko myös näytönohjainten piirilevy yhtiön omaa suunnittelua, vai löytyykö kuorien alta AMD:n referenssipiirilevy.

Radeon RX 5700 Challenger OC:n grafiikkapiirin peruskellotaajuus on 1515 MHz, Game-kellotaajuus 1675 MHz ja Boost-kellotaajuus 1725 MHz, eli yhtiö ei ole koskenut näytönohjaimen maksimikellotaajuuteen, vaan vain perus- ja Game-kellotaajuudet ovat referenssiä korkeammat (Referenssikellotaajuudet 1465 / 1625 / 1725 MHz). Myös muistit pysyvät referenssikellotaajuuksilla eli ne toimivat 14 Gbps:n nopeudella. Näytönohjaimesta löytyy referenssiversion tapaan kolme DisplayPort-liitäntää ja yksi HDMI-liitäntä, mutta lisävirtaa sille voi syöttää kahdella 8-pinnisellä PCI Express -lisävirtaliittimellä.

Radeon RX 5700 XT Challenger OC noudattaa samaa linjaa kellotaajuuksien suhteen. Näytönohjaimen muistit toimivat 14 Gbps:n nopeudella ja maksimi Boost-kellotaajuus on tutut 1905 MHz, mutta peruskellotaajuutta on nostettu 1650 MHz:iin ja Game-kellotaajuus 1795 MHz:iin (Referenssikellotaajuudet 1605 / 1755 / 1905 MHz). Myös XT-mallissa on samat tutut näyttöulostulot ja pikkuveljen tavoin kaksi 8-pinnistä PCI Express -lisävirtaliitintä.

ASRock ei ole vielä paljastanut sen Challenger-sarjan hinnoittelua tai milloin niitä tulee tarkalleen löytymään kauppojen hyllyiltä.

Lähde: ASRock

This site uses XenWord.
;