Osa MSI:n nykyisistä AM4-emolevyistä on varustettu 16 Mt:n BIOS-piirillä, minkä vuoksi niiden ominaisuuksia on jouduttu karsimaan Ryzen 3000 -päivitysten yhteydessä. MAX-versioissa BIOS-piiri on korvattu 32 Mt:n piirillä.

AMD tukee virallisesti uusia Ryzen 3000 -sarjan prosessoreita 400-sarjan piirisarjoilla sekä valikoiduilla 300-sarjan piirisarjoilla. Emolevyvalmistajien kohdalla BIOS-päivityksiä on tippunut tasaiseen tahtiin, mutta niiden laatu on edelleen vaihtelevaa paitsi emolevyvalmistajan omien ominaisuuksien suhteen, myös AMD:n AGESA-päivitysten osalta.

MSI on käyttänyt useissa 400-sarjan emolevyissään 128 megabitin eli 16 megatavun BIOS-piirejä. Tämä on aiheuttanut ongelmia uusien Ryzen 3000 -sarjaa tukevien BIOS-päivitysten kanssa: tila BIOS-piiriltä loppuu yksinkertaisesti kesken.

Yhtiö on joutunut tiputtamaan pois esimerkiksi runsaasti grafiikkaa käyttävän Click BIOS 5:n pois ja korvaamaan sen Click BIOS:n ”GSE Lite” -versiolla. GSE Lite ei sinänsä ilmeisesti karsi BIOSin toiminnallisuutta, mutta ilmeikkyyttä senkin edestä, niin hyvässä kuin pahassa. Lisäksi GSE Lite -BIOS-versioista on jouduttu tiputtamaan pois tuki Athlon X4-sarjan prosessoreille sekä A-sarjan APU-piireille. RAID-tuki on myös poistunut, mutta sen luvataan olevan vain väliaikaista A320-piirisarjallisia emolevyjä lukuunottamatta.

Nyt MSI on julkaissut tukun uusia emolevyjä, joissa on käytössä suurempi 256 megabitin eli 32 megatavun BIOS-piiri. Uudet mallit tunnistaa MAX-lisänimestä. Tähän mennessä yhtiön sivuille on lisätty MAX-versiot B450 Gaming Plus-, B450 Tomahawk-, B450-A Pro-, B450M Pro-VDH-, X470 Gaming Pro-, B450M Mortar- ja B450M Pro-M2 -emolevyistä. Lisäksi MSI:n dian mukaan luvassa on MAX-versiot A320M-A Pro-, X470 Gaming Plus- ja B450M-A Pro -emolevyistä. Uuden BIOS-piirin myötä emolevyjen pitäisi saada täysveriset Click BIOS 5 -BIOS-versiot.

Lähteet: MSI (1), (2), PC Games & Hardware

This site uses XenWord.
;