Kolmantena uutuusnäyttönä toimii Mini-LED-paneelia käyttävä ROG Swift PG32UQXR, joka on valmistajan ensimmäinen DisplayPort 2.1 -liitäntää käyttävä näyttö.

Asus on useiden muiden valmistajien tavoin ottanut CES-messuihin pienen varaslähdön ja julkistanut messuilla esiteltäviä pelinäyttöjä jo ennakkoon. Yrityksen vuoden 2023 mallistoon kuuluu niin laajennusta OLED-rintamalle kuin myös valmistajan ensimmäinen DisplayPort 2.1 -liitäntää tukeva näyttö ja peräti 540 Hz:n virkistystaajuutta tukeva näyttö.

ROG Swift OLED PG27AQDM on 27-tuumainen OLED-näyttö 1440p-resoluutiolla ja 240 hertsin virkistystaajuudella. Tarkkasilmäisimmille ominaisuuskattaus on tuttu LG:n viime vuoden lopulla esittelemästä UltraGear-näytöstä ja Asuksen uutuus käyttäneekin LG:n paneelia.

Asus lupaa OLED-näyttönsä yltävän 1000 nitin kirkkauteen ja värintoiston kattavan 99 prosenttia DCI-P3-väriavaruudesta alle kahden Delta E -arvon kera. Vasteajan valmistaja lupaa olevan LG:n näytöstä tutut vaivaiset 0,03 ms. Oman silauksensa näyttöön Asus on antanut taustapuolen viilennysjärjestelmänsä myötä, sillä valmistajan mukaan heidän oma jäähdytyssiilinsä yhdessä suurehkon ilma-aukon kanssa laskee näytön lämpötiloja keskimäärin 5 prosenttia kilpailijoiden 27-tuumaisiin OLED-näyttöihin verrattuna.

ROG Swift Pro PG248QP puolestaan luottaa valmistajan Esport TN -paneeliteknologiaan ja oli alun perin prototyyppiasteella esillä jo viime vuoden toukokuussa valmistajan ensimmäisenä jopa 500 hertsin virkistystaajuuteen yltävänä näyttönä. Vuoden mittaan yritys kuitenkin onnistui kuitenkin tiristämään näytöstä vielä hieman lisää ja CES-messuilla esiteltävän mallin virkistystaajuus yltääkin jo 540 hertsiin saakka. Näyttö sisältää G-Sync-piirin ja tukee NVIDIA Reflexin viiveenmittausta.

Uutta kehittyneempää tekniikkaa tarjoaa myös ROG Swift PG32UQXR -pelinäyttö, joka on valmistajan ensimmäinen DisplayPort 2.1 -liitäntää käyttävä näyttö. Kyseessä on 32-tuumainen 4K-resoluution näyttö 160 hertsin virkistystaajuudella ja FreeSync-tuella. Mini-LED-paneelia käyttävä näyttö tarjoaa 576 taustavalaisualuetta ja maksimissaan 1000 nitin kirkkauden DisplayHDR 1000 tuella. Värintoiston luvataan yltävän 95 prosenttiin DCI-P3:sta ja Delta E -arvon luvataan olevan alle kaksi.

Asus ei ole paljastanut uutuusnäyttöjensä tarkempia myyntiintuloajankohtia tai hinnoittelua.

Lähteet: Asus (1), (2), (3)

This site uses XenWord.
;