Asuksen visioissa pelinkehittäjät tulevat parantamaan immersiota sitomalla näytön takaa löytyvän RGB-renkaan värityksen pelin tapahtumiin Aura SDK:n avulla.

Asus on julkistanut IFA 2017 -messuilla kaksi uutta pelinäyttöä. Republic of Gamers- eli ROG-sarjaan kuuluvat näytöt on suunnattu pelaajille ja tuovat mukanaan lähinnä komponentti- ja oheislaitepuolelle aiemmin keskittyneen Aura Sync -valaistusteknologian.

ROG Swift PG27VQ -näyttö esiteltiin alun perin jo keväällä ja se oli silloin ensimmäinen näyttö, joka tukee Asuksen Aura Sync -teknologiaa. Näyttö on varustettu 27-tuumaisella, kaarevalla (1800R) 2560×1440-resoluution TN-paneelilla. Näytön maksimivirkistystaajuus on 165 hertsiä ja G-Sync-teknologian avulla se voidaan sitoa tietokoneen ruudunpäivitysnopeuteen. Näytön vasteajaksi luvataan 1 millisekunti ja värikylläisyyttä on parantamassa QuantumDot-teknologia.

Kenties mielenkiintoisempi IFA 2017 -messuilla julkaistuista näytöistä on ROG Strix XG35VQ. Myös XG35VQ on varustettu Aura Sync -tuella.

Näyttö on varustettu 35-tuumaisella, kaarevalla (1800R) ja erittäin leveällä 3440×1440-resoluution VA-paneelilla. Näytön virkistystaajuus on 100 hertsiä ja se voidaan sitoa tietokoneen ruudunpäivitysnopeuteen AMD:n FreeSync-teknologian (VESA:n Adaptive-sync) avulla.

Näytön luvataan kattavan täydellisesti sRGB-väriavaruuden ja tarjoavan käyttäjälle 2500:1-kontrastisuhteen sekä 300 nitin kirkkauden. Näyttöliittimiksi Asus tarjoaa HDMI 2.0-, HDMI 1.4- ja DisplayPort 1.2 -liittimet, joiden lisäksi näytöstä löytyy kuulokeliitäntä ja kaksiporttinen USB 3.0 -hubi.

Tällä hetkellä näyttöjen Aura Sync -tukea voi hyödyntää lähinnä joko omaan värimaailmaan sopivan tunnelmavalaistuksen luomiseen tai musiikin tahtiin muuttuvana valoefektinä. Tulevaisuudessa Asus kuitenkin toivoo, että pelinkehittäjät hyödyntävät Aura SDK -ohjelmistokehityskittiä sitoakseen näyttöjen valaistuksen pelien tapahtumiin.

Asus ei vielä julkaissut näyttöjensä hintoja tai kertonut milloin ne tarkalleen tulevat kauppojen hyllyille.

Lähde: Asus (1), (2), (3)

This site uses XenWord.
;