Asus on ensimmäinen näytönohjainvalmistaja, joka on ehtinyt esittelemään omaan suunnitteluunsa perustuvan Radeon RX Vega -näytönohjaimen.

AMD julkisti Radeon RX Vega -näytönohjaimet viime viikonloppuna SIGGRAPH-messuilla. Aluksi myyntiin tulevat vain referenssisuunnitteluun perustuvat RX Vega 56-, RX Vega 64-, RX Vega 64 Limited Edition- ja RX Vega 64 Liquid Edition -mallit, mutta myös valmistajien omaan suunnitteluun perustuvia malleja on luvassa.

Asus on ensimmäinen näytönohjainvalmistaja, joka on ehtinyt esittelemään omaan suunnitteluunsa perustuvan Radeon RX Vega -näytönohjaimen. Yhtiö tulee julkaisemaan kaksi ROG Strix Radeon RX 64 -näytönohjainta, joiden ainoat erot toisiinsa nähden tulevat löytymään kellotaajuuksista.

ROG Strix -sarjan huippunäytönohjaimille tuttuun tapaan RX Vega 64:t on varustettu kolmituulettimisella, jättiläismäisellä 2,5 korttipaikan jäähdytysratkaisulla. Jäähdytysratkaisu hyödyntää Asuksen MaxContact GPU -teknologiaa ja FanConnect II -tuuletinhallintaa. Näytönohjaimen takapuolelta löytyy Asus, Strix ja ROG -logoilla varustettu suojalevy. Jäähdyttimen kuoret ja takapuolen suojalevy on varustettu RGB LED -valaistuksilla ja ne tukevat Asuksen Aura Sync -hallintasovellusta.

Asus ei ole valitettavasti vielä valmis paljastamaan ROG Strix Radeon RX Vega 64 -näytönohjainten kellotaajuuksia. Näytönohjaimet on varustettu referenssimalleista poiketen yhdellä DVI-D-, kahdella HDMI 2.0- ja kahdella DisplayPort 1.4 -liittimellä.

Asuksen referenssimalleihin perustuvat Radeon RX Vega -näytönohjaimet saapuvat myyntiin 14. elokuuta ja ROG Strix -mallit syyskuussa.

Lähteet: ASUS (1), (2)

This site uses XenWord.
;