ROG Allyn julkaisuaikataulua, hintaluokkaa tai täysin tarkkoja ominaisuuksia ei ole vielä paljastettu.

Asus on julkistanut huhtikuun 1. päivä uuden ROG Ally käsipelitietokoneen ja vahvistanut sittemmin, että kyseessä ei ole aprillipila. Asuksen vastaus Valven Steam Deckille tulee sisältämään Windows 11 -käyttöjärjestelmän.

Suorituskyvyn osalta Asus kertoo tehneensä yhteistyötä AMD:n kanssa, jotta ROG Allyssa olisi käytössä valmistajan toistaiseksi suorituskykyisin APU-piiri. Käytössä tulee olemaan Zen 4 -arkkitehtuurin prosessoriytimet ja RDNA3-arkkitehtuurin grafiikkasuoritin, mutta tarkempia tietoja piirin rakenteesta ei kuitenkaan ole vielä paljastettu. Lisäksi ROG Ally tukee myös Asuksen ROG XG Mobile -näytönohjaintelakoita, joiden avulla grafiikkasuorituskykyä voi lisätä huomattavasti esimerkiksi kodin telkkariin laitteen yhdistäessä.

YouTubettajat Dave2D ja Linus Tech Tips ovat päässeet laitteeseen käsiksi jo ennakkoon ja heidän videoista on nähtävissä lisää laitteen ominaisuuksia. Asuksen tuleva pelikone on pienempi ja kevyempi kuin Valven Steam Deck 608 gramman painollaan ja 280 x 113 x 39 mm ulkomitoillaan. Näyttönä ROG Allyssa tulee toimimaan 500 nitin kirkkauteen yltävä 7-tuumainen paneeli 120 hertsin virkistystaajuudella ja Full HD -resoluutiolla.

Laitteen sisuksista löytyy kaksi jäähdytyssiiliä, joilla on omat tuulettimensa lämpimän ilman poistoa varten. Asuksen luokituksen mukaan tuulettimien äänenpaine rasituksessa on vain 20 desibeliä.

Asus on aloittanut yhdessä Best Buyn ennakkokampanjan, jonka kautta asiakkaat voivat tilata itselleen ilmoituksen ROG Allyn ennakkomyynnin alkamisesta. Asus ei ole paljastanut vielä ROG Allyn julkaisuaikataulua, tarkempia tietoja laitteen saatavuudesta tai hintaluokkaa.

Lähde: The Verge, Asus_ROG@Twitter

This site uses XenWord.
;