Asus on muiden perinteisten valmistajien tapaan laajentanut lonkeronsa käytännössä kaikkialle tietokone- ja oheislaitemaailmassa. Nyt myös odotettu yhtiön ensimmäinen M.2 SSD-asema on saatu vihdoin julki.

Asus ROG Strix SQ7 on PCI Express 4.0 -väylää tukeva M.2 SSD-asema, jonka piirilevyltä löytyy varsin odotetusti Phisonin E18-ohjainpiiri, DDR4 DRAM-välimuistia ja TLC-soluihin perustuvia 3D NAND-piirejä. Ainakin kaaviokuvan perusteella käytössä on nimenomaan Micronin 176-kerroksiset NAND-piirit. Osa TLC-muistista toimii tilan salliessa SLC-tyyppisenä välimuistina nopeuksien parantamiseksi.

ROG Strix SQ7 tulee ainakin aluksi saataville vain teratavun kapasiteetissa ja sille luvataan parhaimmillaan 7000 Mt/s:n perättäisluku- ja 6000 Mt/s:n -kirjoitusnopeutta. Valitettavasti satunnaislukujen ja -kirjoitusten nopeus ei selviä SSD-aseman verkkosivuilta. Yhtiöltä tulee aseman kaveriksi sen mm. sen SMART-tietoja tarkkaileva ROG SSD Dashboard -sovellus ja aseman luvataan olevan myös täysin PlayStation 5 -yhteensopiva.

Asus ei kertonut ROG Strix SQ7:n suositushintaa tai milloin sitä voi odottaa kauppojen hyllyille asti.

Lähde: Asus