Täysverisellä Windows 11 Homella varustetulla Allyllä pyörivät samat pelit, kuin Windows-pöytätietokoneillakin ja se on nyt ennakkotilattavissa 799 euron suositushintaan.

Asus esitteli käsikonsolimaisen ROG Ally -tietokoneen aprillipäivänä, mutta varmisti samalla kyseessä olevan oikea tuote toimittamalla valikoiduille tahoille testikappaleet. Sittemmin yhtiö on esitellyt tietokoneensa ominaisuuksia jo pääpiirteittäin ja nyt vuorossa on virallinen julkaisu.

ROG Allyn sydämenä sykkii AMD:n Phoenix-siruun perustuva Ryzen Z1 Extreme -prosessori. Se sisältää kahdeksan Zen 4 -prosessoriydintä, jotka tukevat samanaikaisesti 16 säiettä, ja 12 Compute Unit -yksikön RDNA 3 -grafiikkaohjaimen. Prosessoriydinten maksimikellotaajuus on 5,1 GHz ja grafiikkaohjaimen 2,7 GHz. Prosessorin TDP-arvo on konfiguroitavissa 9 ja 30 watin välillä. Prosessorin tukena 16 Gt kaksikanavaista LPDDR5-6400-muistia ja 512 Gt:n PCIe 4.0 NVMe SSD.

Tietokoneen keskiössä on 7-tuumainen 1920×1080-resoluution kosketusnäyttö, joka toimii 120 hertsin virkistystaajuudella. Näytön suojana DXC-pinnoitettu Gorilla Glass Victus -lasi. Näyttö yltää 500 nitin kirkkauteen ja toistaa 100 % sRGB-väriavaruudesta. Näytön vasemmalta puolen löytyy Command Center- ja View-painikkeet, D-Pad sekä peukalotatti, kun oikeaa puolta kansoittavat Menu- ja Armoury Crate -painikkeet, Y-X-A-B-toimintopainikkeet sekä toinen peukalotatti. Myös stereokaiuttimet ja mikrofoni löytyvät tietokoneen etupuolelta. Tietokoneen päädyistä löytyvät olkapainikkeet ja Hall Effect -sensorin avulla toimivat analogiset liipaisimet. Sivujen kahvamaisen muotoilun takaa löytyy myös kaksi konfiguroitavaa lisäpainiketta.

Langattomista yhteyksistä yhteyksistä ovat vastuussa Wi-Fi 6E- ja Bluetooth 5.2 -tuet, eikä fyysisten liitäntöjen kanssa juuri juhlita: 3,5 mm:n kuuloke/mikrofoni-komboliitin, ROG XG Mobile Interface ja USB-C -komboliitäntä (USB 3.2 Gen 2, DisplayPort 1.4 -tuki) ja UHS-II-tasoa tukeva microSD-kortinlukija (SD, SDXC, SDHC). XG Mobile Interface on Asuksen oma liitäntä ulkoisille näytönohjaimille, joita on saatavilla tällä haavaa kolmea versiota: Vuoden 2021 GeForce RTX 3080, 2022 Radeon RX 6850M XT ja 2023 GeForce RTX 4090.

ROG Allyn käyttöjärjestelmänä toimii Windows 11 Home, eli siinä toimii tarjolla olevan suorituskyvyn rajoissa samat PC-pelit, kuin täysverisellä Windows-pöytätietokoneellakin. Järjestelmäpiirin kautta on tuettuna Microsoft Pluton -tietoturvaprosessori ja biometrisestä tunnistuksesta sormenjälkilukija. Reissun päälle on tarjolla 40 wattitunnin 4S1P-asettelua noudattava 4-soluinen akku, jota ladataan USB-C-liitännän kautta maksimissaan 65 watin (20V, 3,25A) teholla. Asus ROG Allyn strategiset mitat ovat 280 x 111 x 21,2-32,4 millimetriä ja 608 grammaa.

ROG Allyn suositushinta Suomessa on 799 euroa ja sen ennakkotilaukset alkoivat tänään. Varsinainen myynti tulee alkamaan 13. kesäkuuta. Ennakkotilauksia ottavat Suomessa vastaan Asuksen oma eShop, Gigantti, Power, Verkkokauppa.com ja Telia. Asukselta suoraan ennakkotilaaville on tarjolla lisäbonuksena 300 euron alennus vuoden 2022 ROG XG Mobilesta eli Radeon RX 6850M XT -versiosta. Lisäksi myynnissä ovat Travel Case -kotelo matkalle ja ROG Gaming Charger Dock -telakka. Asus tuo lisäksi vuoden kolmannella neljänneksellä myyntiin edullisemman ROG Ally -version Ryzen Z1:n perusversiolla.

Lähde: Lehdistötiedote, ROG Ally -tuotesivut

This site uses XenWord.
;