Google I/O:ssa suurin huomio kohdistui uusiin Pixel-laitteisiin, mutta tapahtumassa esiteltiin myös paljon muuta. Tekoäly on nykytrendien mukaan tärkeää ja läsnä kaikkialle, eikä Google jätä Androidia rannalle vilkuttamaan.

Google on lisännyt Messages-sovellukseen Magic Compose -ominaisuuden, jossa generatiivinen tekoäly luo ehdotuksia paitsi miten vastata viesteihin, se myös tekee sen useilla eri tyyleillä esimerkiksi rennosta tai innokkaasta lähtien aina Shakespear’maiseen kaunopuheeseen asti. Ominaisuus tulee saataville kesän aikana beetaversiona.

Generatiiviseen tekoälyyn perustuva taustakuva taas luo käyttäjän syötteiden perusteella halutunlaisen taiteellisen luomuksen taustaksi. Se toimii samankaltaisesti esimerkiksi ensimmäisten joukossa suosioon nousseen Dall-E:n kanssa. Lisäksi Android osaa tehdä valokuvista jatkossa kolmiulotteiselta vaikuttavia, jolloin puhelimen kallistelu muuttaa kuvaa, jonka lisäksi se osaa lisätä kuvaan illuusion liikkeestä esimerkiksi lukitusruudun avaamisefektinä.

Tekoälypanostus näkyy myös Googlen juurilla eli hakukoneessa. Search Labsin kautta testikäyttöön tulee uusi Search Generative Experience eli SGE, joka avustaa haetun tiedon jäsentelyssä, tekee tiivistelmiä juttujen sisällöistä ja vinkkejä lisäsisältöön aiheesta. Code Tips puolestaan auttaa koodareita ratkomaan eri ohjelmointikieliin ja algoritmeihin liittyviä pulmia. Tekoälyyn perustuva shoppailuapu puolestaan pyrkii auttamaan käyttäjiä tekemään valistuneita valintoja eri ostosvaihtoehtojen välillä.

Muita tekoälyn pienempiä ja isompia riemuvoittoja tapahtumassa olivat esimerkiksi I/O Flip, joka on tekoälyn suunnittelema korttipeli, ideat musiikiksi kääntävä MusicLM ja Google Photosiin lisätyt tekoälypohjaiset työkalut. Myös Google Maps saa osansa. Sen uusi Immersive View -ominaisuus käyttää konenäköä ja tekoälyä yhdistääkseen Mapsin eri näkymistä kolmiulotteisin visualisoinnin koko haetusta reitistä. Reittihakuun voi yhdistää myös ajan, jolloin se huomioi sääennusteen ja liikennedataan perustuvan ennusteen matkan varrelle osuvasta liikenteestä ja ruuhkista.

Lähteet: Google (1), (2)