Asuksen uudet optiset kytkimet ovat kytkeytymissyvyydeltään 1,5 mm ja painallusvoimaltaan 40 grammaa.

Asus on julkaissut tänään ensimmäisen oman mekaanisen näppäinkytkimensä, jota valmistaja kiusoitteli tulevaksi jo viime viikolla. Uutuuskytkin kantaa nimeä ROG RX Red Optical Mechanical Switch ja kyseessä on nimensä mukaisesti optinen kytkin Razerin viimeaikaisten kytkinten tapaan. Samalla Asus julkaisi myös ensimmäisen uutuuskytkintä käyttävän näppäimistönsä – ROG Strix Scope RX.

Asus ROG RX Red Optical Mechanical Switch on lineaarinen kytkin, joka keskittyy pelaamiseen ja mahdollisimman nopeaan toimintaan. Kytkimen kytkeytymissyvyys on 1,5 mm ja painallusvoima 40 grammaa. Optisena kytkimenä ROG RX Redistä ei löydy perinteistä mekaanista tunnistinta painallukselle, vaan painallus tunnistetaan infrapunavalolla. Tämän myötä ASUS kertookin saaneensa suodatusviiveen lähes nollaan ja kytkimen kestoiän 100 miljoonaan painallukseen.

Asuksen kytkinten stemmi, eli näppäinhatun ja itse kytkimen liitos eroaa myös perinteisistä Cherryn kytkimistä ja muistuttaa silmämääräisesti Logitechin Romer G:stä löytyvää liitosta. ROG RX Redien stemmi on ontto kuutio, johon näppäimet kiinnittyvät kaikilta neljältä sivulta. Tämän lisäksi kytkimen liikkeestä huolehtiva X-Stabilizer -mekanismi minimoi näppäinhatun liikkumista.

ROG Strix Scope RX on Asusin ensimmäinen uutuuskytkimiä käyttävä näppäimistö, joka keskittyy pelaajille sopiviin ominaisuuksiin. Näppäimistö on IP56-suojattu vettä ja pölyä vastaan, minkä lisäksi ASUS lupaa näppäimistön alumiinisen etupaneelin takaavan näppäimistön kestävyyttä. Näppäimistöstä löytyy myös USB 2.0 -läpivienti, pidennetty vasen Ctrl-painike pelaajia varten ja pikanäppäimet peli- ja työtilojen välillä vaihtamiseen.

ROG Strix Scope RX -näppäimistön ja sen mukana tulevien RX Red -kytkinten tarkkaa julkaisuajankohtaa tai hintatasoa valmistaja ei vielä paljastanut.

Lähde: Asus (1), (2)

This site uses XenWord.
;