Asukselta on luvassa ainakin alkuun kaksi Radeon RX 6800- ja kaksi RX 6800 XT -mallia: ROG Strix LC RX 6800 XT, ROG Strix RX 6800, TUF RX 6800 XT ja TUF RX 6800.

AMD julkisti eilen uudet RDNA2-arkkitehtuuriin perustuvat Radeon RX 6000 -sarjan näytönohjaimet. Julkaisutapahtumassa nähtiin vain AMD:n referenssimalli, mutta nyt Asus on ensimmäisenä AIB-valmistajana esitellyt oman tarjontansa.

Asuksen uusi ROG Strix LC Radeon RX 6800 XT -huippumalli on varustettu AIO-nestekierrolla ja hybridijäähdytyksellä. Strix LC:n hybridiblokki on kahden korttipaikan korkuinen ja se sisältää erillisen radiaalituulettimen näytönohjaimen virransyötön ja muiden komponenttien jäähdyttämiseen, sekä itse grafiiikkapiiriä ja muisteja jäähdyttävän blokin. Suljetun nestekierron toisesta päästä löytyy 240 millimetrin jäähdytin. Asus ei kerro tiedotteessaan blokissa käytettävien tuuletinten mallia, mutta mainitsee niiden olevan erikseen nimenomaan jäähdytinkäyttöön suunniteltuja.

Perinteisempää Strix-linjaa noudattaa puolestaan ROG Strix Radeon RX 6800. Sen 2,9 korttipaikan cooleri on ainakin ulkoisesti yhtenevä Asuksen ROG Strix GeForce RTX 30 -sarjan näytönohjainten kanssa ja Asus on suunnitellut oman piirilevynsä kyllin lyhyeksi, jotta viimeinen kolmesta tuulettimesta pääsee puhaltamaan osan ilmasta coolerin ja kortin läpi.

TUF-jengille tulee tarjolle sekä Radeon RX 6800 että RX 6800 XT. Strix RX 6800:n tavoin niiden 2,9 korttipaikan coolerit vaikuttavat ainakin ulkoisesti tutuilta Asuksen tuoreimman sukupolven GeForce-malleista. TUF-sarjan GeForce RTX 30 -sarjan mallit ovat ainakin viime aikoina vakuuttaneet jäähdytykseltään, mikä lupaa hyvää myös uusille TUF Radeoneille. Myös TUF-malleissa käytetään Asuksen omaa, lyhyempää piirilevyä, jotta osa coolerin puhaltamasta ilmasta menee suoraan näytönohjaimen selkäpuolelle.

Asuksen uusista näytönohjaimista yksikään ei noudata AMD:n referenssimallien näyttöliitinvalikoimaa. ROG Strix LC Radeon RX 6800 XT on varustettu yhdellä USB Type-C -liittimellä, kahdella HDMI 2.1 -liittimellä ja yhdellä DisplayPort 1.4a -liittimellä. Muut kolme mallia on varustettu puolestaan yhdellä HDMI 2.1 -liittimellä ja kolmella DisplayPort 1.4a -liittimellä.

Asus ei tiedottanut vielä näytönohjaintensa suositushintoja tai varmistanut, milloin ne ovat tulossa myyntiin.

Lähde: Lehdistötiedote

This site uses XenWord.
;