Asus jakaa emolevynsä jatkossa vain neljään sarjaan, joista kukin on tarkoitettu tietylle asiakasryhmälle

Intelin 8. sukupolven Core-prosessorit ja Z370-emolevyt tulevat virallisesti myyntiin tällä viikolla. Asus näki uuden emolevysarjan julkaisun olevan samalla sopiva väli yksinkertaistaa yhtiön emolevyvalikoimaa.

Asuksen uudessa järjestelmässä emolevyt jaetaan neljään kategoriaan: Prime, TUF, ROG Strix ja ROG. Prime-emolevyt on suunnattu lähinnä toimisto- ja ammattikäyttöön, TUF-emolevyt ensikertalaisille ja edullisiin pelikoneisiin, ROG Strix pelikoneisiin ja ROG huippumyllyihin. Yksinkertaistettu tuotesegmentointi ei aina tarkoita kuitenkaan pientä valikoimaa, sillä Asus on esitellyt yhteensä neljätoista Z370-piirisarjaan perustuvaa emolevymallia.

Ylimpään ROG-sarjaan tarjolla on tässä vaiheessa Maximus X Formula, Apex, Hero ja Hero (WiFi AC). E-ATX-kokoisen huippumalli Maximus X Formulan kaikki tiedot eivät ole vielä julki, mutta askelta kevyempi Apex tarjoaa pelaajille muun muassa neljä PCI Express x16 -kokoista liitäntää (kolme prosessorilta, yksi piirisarjalta), ROG DIMM.2 -paikan M.2-SSD-asemille sekä Realtekin S21220A -koodekkiin perustuvan ROG SupremeFX -ääniratkaisun.

ROG Strix -sarjaan Asus on saanut sijoitettua kuusi erilaista emolevymallia, kun TUF- ja Prime-sarjoissa erilaisia malleja on kaksi kussakin. Huomattavaa on, että ITX- ja mATX-malleja löytyy vain ROG Strix -sarjasta, vaikka niitä olisi voinut odottaa etenkin toimistokäyttöön suunnatulta Prime-sarjalta.

Lähteet: Asus, TechPowerUp

This site uses XenWord.
;