MSI:n valikoiman lippulaiva Z370 Godlike Gaming tuo mukanaan emolevyille harvinaista herkkua olevan Hi-Res Audio -tuen.

Muiden valmistajien tapaan myös MSI on ehtinyt jo esittelemään tällä viikolla virallisesti myyntiin saapuvat Z370-emolevyt 8. sukupolven Core-prosessoreille. Yhtiön valikoima kattaa yhteensä kymmenen erilaista mallia ilman selkeää jakoa eri kategorioihin, mutta esimerkiksi Gaming on saatu mukaan tehostesanana yli puoleen mallistosta.

MSI:n Z370-emolevyvalikoiman lippulaivamalli on mahtipontisesti nimetty Z370 Godlike Gaming. Emolevy on varustettu muun muassa 18-vaiheisella virransyötöllä,  yhteensä neljällä PCI Express x16 -kokoisella liitännällä, joista luultavasti yksi on liitetty piirisarjaan prosessorin sijasta, sekä tietenkin kaiken kattavalla RGB-valaistuksella ja teräsvahvistetuilla muisti- ja PCI Express -liittimillä. Yhtiö on panostanut extraa USB- ja verkkopuolelle, sillä emolevyltä löytyy kaksi ASMedian erillistä USB-ohjainta ja peräti kolme Killerin E2500-verkko-ohjainta sekä saman yrityksen 1535-ohjain langattomille yhteyksille.

Ainakin allekirjoittanut kyseenalaistaa MSI:n logiikan emolevyn suunnittelussa, sillä kolmen verkkoliittimen tai emolevyn pinneistä yhteensä 11 USB-liittimen hyödyntäminen kuulostaa täysin uskomattomalta skenaariolta. Verkkoliittimiä voi käyttää Killer xTendin avulla verkkoyhteyksien jakamiseen eteenpäin, mutta useimmilla saman homman hoitaa joka tapauksessa reititin. Emolevyltä löytyy silti myös yksi vähän erikoisempi, mahdollisesti oikeasti hyödyllinen ominaisuus, eli tuki Hi-Res Audiolle. 32-bit / 384 kHz -tuki on toteutettu ESS:n DAC-piirillä, kahdella Realtekin audiopiirillä ja Nahimic 2+ -ohjelmistolla.

Huikentelevan ja ominaisuuksia pursuvan Godlike Gaming -mallin alapuolelta löytyvät Gaming M5-, Gaming Pro Carbon AC-, Gaming Pro Carbon-, Tomahawk-, Krait Gaming-, Gaming Plus-, SLI Plus-, PC Pro- ja Z370-A Pro -emolevyt. Mallien ominaisuudet ovat tyypillisesti suoraan sidottuja hintaan niin hyvässä kuin pahassa ja edullisempaan päähän mentäessä emolevyjen ominaisuudet karsiutuvat pikkuhiljaa perustasolle asti.

Päivitys: Emolevymalleja on luvassa yhteensä kolmetoista, joista kolmea ei ole vielä listattu yhtiön sivuilla.

Lähde: MSI (1), (2)

This site uses XenWord.
;