Aya Neon mukaan sen käyttämä Ryzen 7 6800U tarjoaa jopa kaksinkertaista suorituskykyä Steam Deckin prosessoriin verrattuna.

Käsikonsolimaisten tietokoneiden markkinoilta tuttu Aya Neo on julkistanut uutta rautaa kilpailemaan muun muassa Steam Deckin kanssa. Tällä kertaa yhtiö lähtee etenemään rintamalinjoja kahden eri mallin voimin ja kolmaskin malli on tulossa täydentämään joukkoa myöhemmin.

Aya Neon julkistusstreamissa päähuomio kuului itseoikeutetusti Aya Neo 2:lle ja Aya Neo Slidelle. 2:nen jatkaa tutulla käsikonsolimaisella linjalla yhtiön aiempien tietokoneiden ja esimerkiksi Steam Deckin tapaan, mutta Slide lisää pakettiin ylös liukuvan näytön, jonka alta paljastuu näppäimistö. Näppäimistö on luonnollisesti RGB-valaistu.

Aya Neon uutuustietokoneiden sisällä sykkii AMD:n tuoreinta rautaa, eli Ryzen 7 6800U. Prosessorin sisältä löytyy kahdeksan Zen 3+ -ydintä ja 12 RDNA2 Compute Unit -yksikön Radeon 680M -grafiikkaohjain. Teoriassa uutuuksissa on laskentatehoa yli kaksinkertaisesti Steam Deckiin verrattuna ja RDNA2-arkkitehtuurin kautta tietokone tukee luonnollisesti DirectX 12 Ultimate -rajapintaa kaikkine ominaisuuksineen. Valitettavasti esimerkiksi näyttöjen resoluutio ja tyyppi jäivät striimissä epäselviksi.

Yhtiö antoi lisäksi ensimaistiaisen tulevasta Aya Neo Air -tietokoneesta, joka tulee sijoittumaan markkinoiden edullisempaan päähän. Se tulee olemaan varustettu ilmeisesti Ryzen 5000 -sarjan prosessorilla ja 1080p-resoluution OLED-näytöllä.

Aya Neo 2:n ja Sliden sekä ilmeisesti myös Airin pitäisi saapua myyntiin kuluvan vuoden aikana. Tarkempi aikataulu on valitettavasti vielä epäselvä, kuten hinnoittelukin.

Lähde: Aya Neo @ YouTube, VideoCardz

This site uses XenWord.
;