Biostarin Racing X370-GTN-emolevy on varustettu ITX-emolevyihin tähdätyn X300-piirisarjan sijasta AM4-piirisarjoista järeimmällä eli X370:llä.

AMD:n uudet Ryzen-prosessorit saapuivat virallisesti myyntiin viime torstaina. Useat emolevyvalmistajat julkaisivat samassa yhteydessä omia B350- ja X370-piirisarjoihin perustuvia AM4-emolevyjään. Monien pettymykseksi emolevyvalikoima koostui pelkistä ATX- ja mATX-malleista, ja mATX-emolevyt rajoittuivat B350-piirisarjaan.

Markkinoille on saatu virallisesti kolme AM4-piirisarjaa: A320, B350 ja X370. Niiden rinnalle on myöhemmin luvassa A300- ja X300-piirisarjat, jotka on suunnattu mATX- ja etenkin mini-ITX-emolevyille. Huolimatta mini-ITX-emolevyjen rajallisesta tilasta, ovat monet kuluttajat olleet huolissaan liitännöiltään rajallisten A300- ja X300-piirisarjojen riittävyydestä heidän tarpeisiinsa.

Biostar on esitellyt nyt erittäin tervetulleen lisäyksen AM4-emolevyvalikoimaan. Biostar Racing X370-GTN on ensimmäinen alustalle julkaistu mini-ITX-emolevy, ja kuten nimestä voi päätellä, se käyttää ominaisuuksiltaan kattavinta X370-piirisarjaa.

Racing X370-GTN -emolevy on varustettu kahdella DDR4-muistipaikalla (max. 32 Gt) ja yhdellä PCI Express x16 -liittimellä. Kiintolevyille ja SSD-asemille on tarjolla neljä SATA 6 Gb/s -liitäntää sekä emolevyn takapuolelle piilotettu M.2-liitäntä (PCI Express 3.0 x4, 32 Gb/s). M.2-liitin ja kaksi SATA-liittimistä on kytketty suoraan prosessoriin ja loput kaksi SATA-liitintä piirisarjaan. Lisäksi emolevyltä löytyy tuntematon äänipiiri, jonka SNR-arvoksi (Signal to Noise ratio) TechPowerUp kertoo 115 dBA, sekä RealTekin gigabitin DragonLAN-verkkopiiri. Emolevylle tuodaan virtaa 4- ja 24-pinnisillä ATX-virtaliittimillä.

Valitettavasti emolevystä otettujen kuvien kulmat ovat sellaisia, että I/O-paneelin tarkkaa liitinvalikoimaa ei tiedetä tässä vaiheessa. Varmuudella sieltä löytyy kuitenkin ainakin DVI- ja HDMI-liittimet, verkkoliitin, ääniliittimet sekä tuntematon määrä USB-liittimiä. TechPowerUpin tietojen mukaan USB 3.0 -liittimiä olisi 2 – 4.

Biostar ei ole vielä kertonut Racing X370-GTN -emolevyn tarkempaa julkaisuaikataulua. Biostarin emolevyjä on tällä hetkellä saatavilla Suomesta lähinnä yksittäisiltä jälleenmyyjiltä.

This site uses XenWord.