Bloombergin lähteiden mukaan palvelinprosessorin lisäksi Microsoft saattaa suunnitella prosessoria myös Surface-sarjaan.

Palvelinprosessoreissa liikkuvat isot rahat ja muun muassa maailman suurin pilvipalveluntarjoaja Amazon onkin kehittänyt palvelimiinsa myös omia prosessoreitaan. Bloombergin raportin mukaan myös Microsoft on nyt samoissa aikeissa.

Bloombergin anonyymeinä pysyvien lähteiden mukaan Microsoft kehittää parhaillaan omaa Arm-pohjaista palvelinsiruaan Azure-pilvipalveluihin. Microsoft on kehittänyt ennenkin omia sirujaan ja esimerkiksi lisätyn todellisuuden HoloLens 2 -laseissa on käytössä yhtiön suunnittelema Holographic Processing Unit 2.0.

Uutissivuston lähteiden mukaan on mahdollista, että työn alla olisi myös jotain Surface-laitteisiin sopivaa, mutta sen suhteen lähteet olivat vielä varovaisempia. Microsoft käyttää tällä hetkellä Surface X Pro -taulutietokoneissaan omia SQ1- ja SQ2-sirujaan, mutta ne perustuvat Qualcommin järjestelmäpiireihin yhtiön oman suunnittelun sijasta.

Microsoftin tiedetään palkanneen viime vuosina listoilleen insinöörejä prosessoreiden suunnitteluun muun muassa AMD:lta, Inteliltä ja omat palvelinprosessorilinjansa haudanneelta Qualcommilta. Yhtiö on luonnollisesti kieltäytynyt kommentoimasta varsinaisia huhuja mitenkään, mutta totesi yhtiön jatkavansa panostustaan sekä omiin piireihinsä, niiden suunnitteluun ja valmistukseen, että lukuisiin yhteistyökuvioihinsa muiden piirivalmistajien kanssa.

Lähde: Bloomberg

This site uses XenWord.
;