Matthew Perks vie Youtube-videollaan huoneen sisustukseen sulautuvat pelitietokoneet uudelle tasolle rakentaessaan PC:n kaikkine oheistarvikkeineen huomaamattomasti yhden pöytälevyn sisään.

Englantilainen Matthew Perks, joka ylläpitää Youtubessa yli 4,5 miljoonan tilaajan DIY Perks -kanavaa, rakentaa tuoreella videollaan ”näkymättömän” PC:n pöydän sisään. Pöytään integroituja tietokoneita on toki nähty ennenkin ja Perks on itsekin tehnyt sellaisen aiemmassa videossaan, mutta tällä kertaa pöytä kätkee sisäänsä komponenttien lisäksi myös ultraleveän 45-tuumaisen OLED-pelinäytön sekä hiiren ja näppäimistön, jotka kaikki nousevat pöydästä esiin kekseliäällä, ulkoisesti näkymättömällä saranamekanismilla. Suljettuna luukku sulautuu lähes saumattomasti pöydän pintaan.

Videollaan Perks käyttää korkeussäädettävän FlexiSpot-pöydän runkoa, jonka päälle hän rakentaa 3 millimetrin alumiinilevystä onton, noin 7 senttimetrin paksuisen pöytälevyn, jonka hän viimeistelee ohuilla tammisilla levyillä saavuttaakseen puisen ulkoasun. Pöytälevyn sisään hän integroi itse kokoonpanon, johon kuuluu muun muassa nestejäähdytetyt Intel Core i9 13900K -prosessori ja GeForce RTX 4090 -näytönohjain. Perinteisen PC-virtalähteen sijasta hän käyttää tilan säästämiseksi kahta 500 watin galliumnitridivirtalähdettä, eli kyseessä on kanavan hengessä tosiaankin tee-se-itse-viritys, joskin hyvin suunniteltu ja toteutettu.

Vastoinkäymisiltäkään Perks ei videolla säästy, sillä hänen vanhoista palvelintietokoneiden jäähdytyssiileistä ja messinkisistä neliöputkista rakentama suurikokoinen jäähdytin osoittautuu kekseliäisyydestä huolimatta riittämättömäksi kuuminä käyville komponenteille. Lopulta hän päätyykin asentamaan rivin tuulettimia pöytälevyn takaosaan, jotka näkyvät vain pöydän alle kurkistaessa. Perksille onkin ominaista näyttää kanavallaan avoimesti myös takapakkeja, joita erilaisten projektien suunnittelussa ja rakentelussa tulee väistämättä vastaan.

Lähde: DIY Perks

This site uses XenWord.
;