Cadencen prototyyppi vastaa DDR5:lle odotettua miniminopeutta, kun standardin maksiminopeus tulee näillä näkymin olemaan DDR5-6400.

DDR5-muistien odotetaan saapuvan markkinoille aikaisintaan ensi vuonna, vaikka itse standardin julkaisun pitäisikin tapahtua vielä tänä vuonna. Rambus kertoi viime syksynä olevansa yhtiön tietojen mukaan ensimmäinen DDR5-muisteja onnistuneesti valmistanut yritys, mutta sittemmin ainakin Micron on liittynyt toimivia DDR5-muistipiirejä valmistaneiden yritysten joukkoon

Micronin DDR5-muistipiirit pääsivät valokeilaan, kun muun muassa muistiohjaimia kehittävä Cadence esitteli sen muistipiireillä ja omalla ohjainpiirillään toteutettua DDR5-muistia ensimmäistä kertaa julkisesti. Cadencen Breakfast Bytes -blogin mukaan ohjain on valmistettu TSMC:n 7 nanometrin valmistusprosessilla, mutta Micronin muistien valmistusprosessista ei ole tässä vaiheessa tietoa.

Cadencen ensimmäinen DDR5-prototyyppimuisti toimii DDR5-4400 nopeudella, mitä voidaan pitää erinomaisena tuloksena alkuvaiheen prototyypille. DDR5-4400 vastaa muististandardille ehdotettua 4,4 Gbps:n minimisiirtonopeutta ja standardi tulee kattamaan nopeudet aina 6,4 Gbps:ään asti.

Lähde: Cadence Breakfast Bytes

This site uses XenWord.
;