Coreboot-firmwaren päivityksen mukaan Alder Lakesta on tulossa sekä S- että P-versiot, joista ensin mainituissa on GT1- ja jälkimmäisissä GT2-tason grafiikkaohjaimet.

Intelin tulevat Alder Lake -hybridiprosessorit tulevat todennäköisesti kantamaan perinteisen Core-nimen sijasta uutta Intel Evo -nimeä. Corebootin tuore päivitys on nyt paljastanut lisää tulevan hybridiprosessorin konfiguraatioista.

Coreboot on UEFI:n ja BIOSin korvaajaksi tarkoitettu aiemmin LinuxBIOS-nimellä tunnettu firmware. Coelacanth’s Dream -sivusto on huomannut tuoreesta Coreboot-päivityksestä löytyneen tarkat tiedot Intelin tulevista Alder Lake -konfiguraatioista, jotka samalla varmistavat ainakin kaksi erillistä prosessorisarjaa, Alder Lake-S:n työpöydälle ja Alder Lake-P:n oletettavasti kannettaviin.

Alder Lake-S:a valmistellaan ainakin tässä vaiheessa peräti 15 eri konfiguraatiossa, joskin osa niistä vaikuttaa päällisin puolin identtisiltä toistensa kanssa. Yhteistä kaikille on GT1-konfiguraation grafiikkaohjain. Listauksen mukaan prosessoreissa on enintään kahdeksan ja vähintään kaksi järeämpää Cove-ydintä, kun kevyempien Mont-ytimien määrä vaihtelee nollasta kahdeksaan. Löydät tarkat konfiguraatiot uutisen pääkuvasta.

Alder Lake-P -sarja on oletettavasti kannettaviin suunnattu variantti ja niissä on käytössä järeämpi GT2-tason grafiikkaohjain. Järeämpien Cove-ydinten määrä vaihtelee kahdesta kuuteen ja kevyempien Mont-ydinten työpöytäversion tapaan nollasta kahdeksaan.

Vaikka listauksen mukaan kaikissa malleissa olisi vähintään GT1-tason grafiikkaohjain, löytyy taulukosta myöhemmin maininta myös GT0-mallista. GT0 saattaisi viitata F-merkkinästä tunnettuihin malleihin, joissa grafiikkaohjain on poistettu kokonaan käytöstä, vaikka sellaisia ei tässä vaiheessa olekaan listattu ydinkonfiguraatioiden joukkoon.

Lähde: Coreboot, VideoCardz

This site uses XenWord.
;