Samsungin uudessa Galaxy S24 Ultrassa käytössä olevan Gorilla Armorin kehutaan peittoavan kilpailevat lasit selvästi pudotus ja naarmutustesteissä sekä heijastavan jopa 75 % vähemmän, kuin tyypilliset lasit.

Älypuhelinten näyttö- ja taustalaseista tunnettu Corning on julkaissut jälleen uuden sukupolven lasimateriaalin. Corningin uusi Gorilla Armor -lasi on yrityksen sivujen mukaan kehitetty yhteistyössä Samsungin kanssa ja se on käytössä ensimmäisenä Samsungin uudessa Galaxy S24 Ultra -puhelimessa. Toistaiseksi on epäselvää, jonko lasi yksinoikeudella Samsungin käytössä, vai tuleeko se myöhemmin myös muiden valmistajien hyödynnettäväksi.

Corningin mukaan uusi Gorilla Armor on sen tähän asti kestävin versio Gorilla-lasista. Yhtiön omien testien mukaan se kestää pudotuksia jopa kolme kertaa paremmin, kuin kilpailevat alumiinisilikaattilasit. Lisäksi sen kerrotaan selvinneen yhtiön uuden jokapäiväistä käyttöä, kuten samassa taskussa pyöriviä avaimia, imitoivan Scratch Bot -naarmutusrobotin testistä ilman näkyviä naarmuja ja olleen jopa neljä kertaa niin kestävä naarmutusta vastaan, kuin kilpailevat lasit. Corning ei kuitenkaan kerro tarkemmin, kuinka uutuuslasi vertautuu esimerkiksi yrityksen Victus 2 -suojalasiin, joten ilmoitetuista ominaisuuksista voi päätellä lopulta varsin vähän.

Uudessa Gorilla Armorissa ei ole keskitytty kuitenkaan pelkkään kestävyyteen, vaan myös muihin käytettävyyteen vaikuttaviin ominaisuuksiin luontoa unohtamatta. Uuden lasin kerrotaan peilaavan jopa 75 % vähemmän tyypillisiin lasimateriaaleihin nähden. Lasin valmistuksessa käytetään keskimäärin noin 25 % kierrätettyjä materiaaleja.

Lähde: Lehdistötiedote, tuotesivut

This site uses XenWord.
;