Creative on esitellyt Sound BlasterX -pelituotemallistoonsa ensimmäisen hiiren ja näppäimistön.

Creative on ollut jo vuosia mukana pelituotemarkkinoilla pelikuulokkeidensa muodossa ja nyt se on päättänyt laajentaa Sound BlasterX -valikoimaa myös syöttölaitteilla. Uutuuksista Siege M04 on optisella sensorilla varustettu langallinen pelihiiri ja Vanguard K08 puolestaan RGB-valaistu mekaaninen pelinäppäimistö.

creative-siege-m04-100117

Creativen mukaan oikeakätisille muotoiltu Siege M04 on yhdistelmä eri hiirityypeistä poimituista parhaista puolista. Hiiressä on seitsemän ohjelmoitavaa painiketta sekä painikkeet, joilla herkkyyttä voi säätää lennosta. Hiiren alareunaa kiertää RGB-valaistu kaistale, joka tukee 16,8 miljoonaa värisävyä sekä eri efektejä. Sekä painikeohjelmoinnit että valaistusasetukset tallentuvat hiiren sisäiseen muistiin.

Siege M04 käyttää infrapunaledin avustamaa optista PixArt PMW3360 -sensoria, jonka herkkyys on säädettävissä 200 – 12000 CPI:n välillä. Hiiri ei käytä kiihdytystä tai ennakointia, jolla on pyritty mahdollisimman luonnolliseen ja tarkkaan liikkeen seurantaan. Nostoetäisyydeksi (LoD) ilmoitetaan kaksi millimetriä. Oikean ja vasemman painikkeen alla käytetään Omronin mekaanisia kytkimiä, joiden käyttöiäksi luvataan 50 miljoonaa painallusta. 110 grammaa painavan hiiren alla on PTFE-tassut.

creative-vanguard-k08-100117

Vanguard K08 on äänilaitevalmistajan näkemys suorituskykyisestä mekaanisesta pelinäppäimistöstä. Siinä on kaikkiaan 109 näppäintä, eli vakioasettelua on laajennettu vasempaan reunaan sijoitetuilla viidellä makronäppäimellä. Lisäksi Vanguardissa on erilliset multimediapainikkeet sekä äänenvoimakkuuden säätörulla. Näppäimistö on myös varustettu muokattavalla RGB-taustavalaistuksella.

Vanguard K08 käyttää Omronin valmistamia mekaanisia PRES-kytkimiä (Perceive-React-Execute Switches), joiden toimintaiäksi kerrotaan 70 miljoonaa painallusta. Painalluksen aktivointietäisyys on 1,5 mm ja pohjausetäisyys 3,5 mm, jotka ovat hieman tavallisia Cherry MX -kytkimiä lyhyemmät. Painallusvoima on 45 cN. Näppäimistö tukee 26KRO:ta, jonka pitäisi riittää mainiosti kymmensormiselle ihmiselle. Vanguardissa on lisäksi USB-läpivientiliitäntä sekä irrotettava rannetuki.

Sound BlasterX Siege M04:n suositushinta on 79,99 euroa ja Vanguard K08:n vastaavasti 179,99 euroa ja ne ovat välittömästi saatavissa Creativen omasta verkkokaupasta. Kivijalkamyymälöissä saatavuus on jälleenmyyjäkohtaista.

This site uses XenWord.
;