3225 MHz on samalla näytönohjainten uusi kellotaajuusennätys. Aiempi kirjoihin ja kansiin merkitty ennätys oli Kingpinin vuonna 2017 saavuttama 3024 MHz GeForce GTX 1080 Ti:llä.

Näytönohjainten ylikellotuksessa kilpaillaan useimmiten vain tunnettujen testiohjelmien tuloksista. Aina silloin tällöin yritetään kuitenkin eksoottisempiakin ennätyksiä, kuten puhtaasti korkeinta mahdollista kellotaajuutta.

Aiempi kellotaajuusennätys on tiettävästi Vince ”Kingpin” Lucidon vuonna 2017 GeForce GTX 1080 Ti:llä saavuttama 3024 MHz. Vanhasta tuloksesta ei kuitenkaan selviä, minkälaisen rasituksen alla se saavutettiin.

AOC-jalusta

AMD:n uudet RDNA2-näytönohjaimet nostivat grafiikkapiirien kellotaajuudet aivan uusille luvuille ja kovimpia menohaluja onkin rajoittanut yhtiön asettamat keinotekoiset kellotaajuusrajat. Saksalainen huippuylikellottaja Roman ’der8auer’ Hartung on ottanut nyt käsittelyynsä PowerColorin Radeon RX 6900 XT Liquid Devil Ultimate -näytönohjaimen. Ultimate-versio eroaa normaaleista 6900 XT -malleista sen käyttämällä käsin valikoidulla Navi 21 XTXH -grafiikkapiirillä. Käsin valikoidun huippuyksilön lisäksi XTXH:sta on käytännössä poistettu kellotaajuusrajoitukset asettamalle ne riittävän korkealle; Hartungin käyttämän BIOSin kohdalla neljään gigahertsiin.

Hartung jäähdytti näytönohjainta nestemäisellä typellä ja kohtasi -90 asteen tienoilla ongelmia, mutta matalammilla lämmöillä näytönohjain venyi korkeimmillaan jopa 3225 MHz:n kellotaajuuteen 3DMark Time Spy -testin aikana. Testit päättyivät nestemäisellä typellä tyypilliseen ongelmaan eli lämpötahnan halkeamiseen, mutta näytönohjainten kellotaajuusennätys parani lopulta jopa reilut 200 MHz. Hartung tuo käyttämänsä BIOS-version myös ladattavaksi YouTube-kanavansa Community-osioon.

This site uses XenWord.
;