Intelin 10 nanometrin valmistusprosessi ja sen myötä Cannon Lake -prosessorit ovat edelleen ongelmissa. Jo 2016 julkaistavaksi odotetusta arkkitehtuurista on saatu markkinoille vasta yksi tuplaydinprosessori grafiikkaohjain poistettuna käytöstä eikä Intel aio aloittaa 10 nanometrin massatuotantoa ennen vuotta 2019.

Tum Apisak -nimellä Twitterissä tunnettu vuotaja on paljastanut nyt ensimmäisen kuvankaappauksen 3DMarkista Cannon Lake -prosessorilla, jossa grafiikkaohjain on käytössä. 3DMarkin System Info tunnistaa prosessorin Core m3-8114Y -nimellä, mikä kertoo sen olevan tarkoitettu erittäin vähävirtaisiin laitteisiin ja perustuvan Cannon Lake-Y -varianttiin.

Prosessori on jo julkaistun Core i3-8121U:n tavoin tuplaytiminen ja se kykenee Hyper-Threading teknologian avulla suorittamaan samanaikaisesti neljää säiettä. Vähävirtaisissa Y-sarjan prosessoreissa ei kuitenkaan juhlita kellotaajuuksilla, vaan tulosten mukaan prosessorin peruskellotaajuus on 1500 MHz ja Turbo-kellotaajuus vain 10 MHz korkeampi 1510 MHz. Vielä julkaisemattoman prosessorin kohdalla on kuitenkin mahdollista, että etenkin Turbo-kellotajuus tunnistetaan väärin ja ainakin edeltävien sukupolvien Core m -prosessoreiden Turbo-kellotaajuudet ovat olleet merkittävästi peruskellotaajuutta korkeampia. Grafiikkaohjaimen tiedoista ei valitettavasti selviä vielä muuta, kuin että se on käytössä ja nimetty Intel UHD Graphics -nimellä.

Lähde: Tum Apisak @ Twitter