Samsung järjesti oman Galaxy-julkaisutilaisuutensa sunnuntai-iltana ennen MWC-messujen varsinaista alkua. Yritys esitteli tilaisuudessa kolme uutta taulutietokonetta: Galaxy Tab S3:n, Galaxy Book 10.6:n sekä Galaxy Book 12:n. Älypuhelimia ei sen sijaan nähty, mutta yritys ilmoitti julkaisevansa Galaxy S8 –huippumallinsa erillisessä tilaisuudessa 29. maaliskuuta.

 

[read more=”Klikkaa ja lue koko juttu” less=”Piilota teksti”]

Galaxy Tab S3

Galaxy Tab S3 on Samsungin ensimmäinen uusi high-end-Android-taulutietokone sitten kesällä 2015 julkaistujen Galaxy Tab S2 –mallien. Ulkoisesti muutokset ovat pysyneet etenkin laitteen etupuolella erittäin pieninä. Ulkomitat ovat pysyneet muilta osin täysin identtisinä, mutta paksuus on kasvanut 0,4 mm:llä. Myös paino on kasvanut noin 40 grammalla.

Galaxy Tab S3:n näyttö on 9,7-tuumainen ja tarkkuudeltaan 1536 x 2048 pikseliä. Paneelitekniikka on Super AMOLED. Paperilla keskeiset tekniset ominaisuudet ovat siis pysyneet samoina kuin edeltäjämallissa, mutta uutena seikkana näyttö tukee nyt myös HDR-videomateriaalia.

Tab S3:n runkorakenne on metallia ja se tuntuu mukavan tukevalta laitteen ohuus ja koko huomioiden. Tabletin molemmille lyhyille sivuille on sijoitettu kaksi AKG:n kanssa yhteistyössä suunniteltua kaiutinta. Laite osaa vaihtaa kaiuttimien äänentoiston sen mukaan, onko tabletti pysty vai vaaka-asennossa.

Painikkeet sekä muistikorttikelkka ovat sijoitettuna laitteen ylempään pitkään sivuun ja näppäimistötelakan liitinpinnit vastaavasti alempaan pitkään sivuun. Toisessa lyhyemmässä sivussa on 3,5 mm ääniliitäntä sekä USB Type-C 3.1 –liitäntä.

Tab S3:n mukana toimitetaan S Pen –kynä, joka tunnistaa 4096 eri painetasoa. Kynä on selvästi tukevamman kokoinen kuin Note-sarjan älypuhelimissa on nähty, sillä sen paksuus on 9,4 mm. Kärjen paksuus on puolestaan 0,7 mm. Harmillisesti kynälle ei löydy paikkaa koneen rungon sisältä, joten sitä on kuljetettava mukana erillään.

Kynää käytettäessä tarjolla on joukko muokattavia pikavalintoja ja koneessa on esiasennettuna kynää hyödyntäviä sovelluksia, kuten Samsung Notes, PEN.UP sekä Soundcamp. Käyttäjä voi myös helposti luoda esimerkiksi muistiinpanon näytön sisällöstä.

Merkittävin fyysinen uudistus löytyy takakuoresta, joka on Tab S3:ssa lasia. Tyylikkyyden kannalta lasi saattaa olla hyvä muutos, mutta käyttötuntuman kannalta Tab S2:n kumimainen muovipinta oli allekirjoittaneen mielestä selvästi parempi. Lisäksi ainakin mustan värivaihtoehdon lasipinta tahriintui sormenjäljillä todella helposti.

Takakuoren yläreunaan on sijoitettu 13 megapikselin automaattitarkenteinen kamera, jonka parina on valovoimainen f1.9-aukkosuhteen objektiivi sekä LED-salama. Lasikuoren alla piilotteleva 6000 mAh akku on 130 mAh suurempi kuin edeltäjämallissa.

 

Galaxy Book 12

Uudet Galaxy Book –taulutietokoneet ovat ns. 2-in-1-koneita, joita voi käyttää sekä taulutietokoneena että kannettavan korvikkeena mukana tulevan fyysisen näppäimistön avulla. Käyttöjärjestelmänä niissä toimii Windows 10.

Koneista suurikokoisempi ja tehokkaampi on Galaxy Book 12, joka on nimensä mukaisesti varustettu 12 tuuman näytöllä. Se perustuu Super AMOLED –paneeliin ja on tarkkuudeltaan 2160 x 1440 pikseliä. Koneen etupuoli on lasia ja takakuorirakenne alumiinia. Rakenne tuntuu käsissä mukavan solakalta, tukevalta ja laadukkaalta.

Etupuolen ilme on pelkistetty, sillä kehyksiin ei ole sijoitettu mitään painikkeita. 13 megapikselin takakamera on sijoitettu lähelle laitteen toista pitkää sivua, joka viittaa siihen, että Samsung on ajatellut konetta käytettävän lähinnä vaaka-asennossa.

Koko komeus on saatu puristettua kompaktiin vain 7,4 mm paksuun ja 754 grammaa painavaan pakettiin, vaikka sisältä löytyy täysiverinen Intel Core i5-7200U –prosessoriin pohjautuva kokoonpano.

Galaxy Book 12:n mukana toimitetaan S Pen –kynä sekä taustavalaistuilla fyysisillä näppäimillä sekä kosketushiirellä varustettu kevytrakenteinen näppäimistötelakka. Nopealla kokeilulla näppäimistön tuntuma vaikutti varsin käyttökelpoiselta. Kone kiinnittyy näppäimistöön magneettien ja pohjassa sijaitsevien liitinpinnien avulla. Näppäimistö taittuu tabletin suojakuoreksi ja sen kyljessä on kuljetuspaikka S Pen –kynälle.

Galaxy Book 12:n lyhyiden sivujen päätyihin on sijoitettu stereokaiuttimien ritilät ja oikealla puolella on lisäksi 3,5 mm ääniliitäntä sekä kaksi USB Type-C-liitäntää lataamiseen ja oheislaitteille. Prosessorin aktiivijäähdytyksen tuuletusaukko on sijoitettu koneen yläsivulle.

 

Galaxy Book 10.6

Pienempi Galaxy Book 10.6 on ulkonäöltään pitkälti sisarmallinsa kaltainen ja samaan tapaan Windows 10 –pohjainen 2-in-1-laite, jonka mukana toimitetaan mobiili näppäimistökuori sekä S Pen –kynä. Galaxy Book 10.6 on suuntaansa noin 20-30 mm pienempi kuin Galaxy Book 12 ja painaa runsaat sata grammaa vähemmän.

Book 10.6:n näyttö on mallinimen mukaisesti 10,6-tuumainen, mutta 12-tuumaisesta mallista poiketen sen 1920 x 1280 pikselin näyttöpaneeli perustuu TFT LCD –tekniikkaan. Koneen etupuoli on lasia ja takakuori alumiinia – käsituntuma on sisarmallin tapaan miellyttävä ja tukeva. Sisällä on kevyempää rautaa, sillä prosessoriksi on valittu seitsemännen sukupolven Core m3 –suoritin. Myös muistivaihtoehdot (4 Gt RAM & 64/128 Gt SSD) ovat pienemmät kuin sisarmallissa.

Book 10.6:n varustus eroaa ulkoisesti suuremmasta sisarmallista toisen USB Type-C-liitännän sekä takakameran puuttumisen muodossa. Lisäksi virtapihimmällä prosessorilla ei ole lainkaan tuuletusaukkoa.

 

Samsung kertoo Galaxy Tab S3 WiFi:n suositushinnaksi 699 €. 4G-versio maksaa puolestaan 799 €. Galaxy Bookin hintatiedot ilmoitetaan myöhemmin.

[/read]