Näytönohjainvalmistajien omiin suunnitelmiin perustuvat GeForce GTX 1080 Ti -näytönohjaimet saapuvat myyntiin maaliskuun lopulla. EVGA esitteli omaa FTW3-malliaan uudella iCX-jäähdytyksellä.

EVGA on julkaissut kiusoittelukuvan tulevasta 1080 Ti FTW3 -mallistaan, jossa on käytössä kokonaan uusi kolmella 100 mm:n tuulettimella varustettu iCX-jäähdytysratkaisu.

Hiljattain esitelty uusi iCX-tekniikka käsittää muun muassa uudelleensuunnitellun jäähdytysratkaisun, yhdeksän lämpötila-anturia piirilevyllä ja painevaletut alumiiniset etu- ja takapuolen jäähdytyslevyt piirilevylle. Tuulettimien kierrosnopeutta voidaan ohjataan erikseen perustuen grafiikkapiirin sekä muistien ja virransyötön lämpötiloihin. Lisäksi RGB-ledit ilmoittavat eri värein grafiikkapiirin, muistien ja virransyötön lämpötilatason.

Hiljattain lanseeratun iCX-tekniikan taustalla on EVGA:n viime syksynä kohtaama PR-painajainen, kun sen 1080- ja 1070 FTW -malleissa todettiin ACX 3.0 -jäähdytyksellä lämpöongelmia ja nettiin ilmestyi kuvia ja videoita tuleen syttyvistä näytönohjaimista. Pikaratkaisuna ongelmaan yritys päätyi tarjoamaan tuulettimien kierrosnopeutta optimoivaa vBIOS-päivitystä ja lähettämään asiakkaille lämpötyynyjä parantamaan jäähdytyssiilin kontaktia erityisesti virransyötön kohdalla. Muokkausten lopputuloksena virransyötön kohdalta mitatut yli 100 asteen lämpötilat laskivat reiluun 80 asteeseen.

EVGA ei vielä paljastanut 1080 Ti FTW3 iCX -mallin kellotaajuuksia tai hintatasoa.

This site uses XenWord.
;