Käytännössä voidaan pitää jo varmana, että syksystä 2024 EU:ssa myyntiin tulevien puhelinten, kameroiden, käsikonsoleiden ja muiden vastaavien pienlaitteiden on tuettava latausta USB-C-liitännällä.

Euroopan Unioni on jo pidempään puuhannut USB-C:stä uutta standardiliitintä lataukseen. Nyt asiassa on saatu valmiin oloista EU-parlamentin ja neuvoston neuvottelutulosten jäljiltä.

Alustava trilogisopu radiolaitedirektiivinen uudistuksesta on nyt saavutettu. Käytännössä tämä tarkoittaa, että syksystä 2024 lähtien EU:ssa myytävissä matkapuhelimissa, taulutietokoneissa, kameroissa, lukulaitteissa, kuulokkeissa, käsikonsoleissa ja pienkaiuttimissa on oltava latausmahdollisuus USB-C-liittimellä. Säädös ei koske tuotteita takautuvasti, eli vain syksyllä 2024 ja sen jälkeen julkaistavat laitteet tulevat olemaan velvoitettuja noudattamaan direktiiviä.

Nyt saavutetun trilogisovun jälkeen parlamentti ja neuvosto tulevat hyväksymään sovun sisällön virallisesti kesätauon jälkeen. Sen jälkeen direktiivi on valmis julkaistavaksi EU:n virallisessa lehdessä ja se astuu voimaan 20 päivän kuluttua siitä. Käytännössä direktiiviä aletaan soveltaa, kuten edellä jo mainittiinkin, syksyllä 2024 eli 24 kuukauden kuluttua esittelystä.

Lähde: EU

This site uses XenWord.
;