Aktiivikaapelit mahdollistavat etenkin nopeimmille Ultra High Speed HDMI -kaapeleille muutamaa metriä pidemmän mitan.

HDMI Forum on julkaissut täydennystä HDMI-standardiin. Uusi versio tottelee nimeä HDMI 2.1a Amendment 1 ja se tuo mukanaan vain yhden uuden, mutta sitäkin merkittävämmän ominaisuuden.

HDMI 2.1a Amendment 1 ei isolla muutoslistalla koreile, vaan ilmeisesti standardin ainut uusi ominaisuus on siihen nyt lisätty HDMI Cable Power. Ominaisuus mahdollistaa nykyistä pidemmät kaapelit ilman erillisiä kikkailuja, kun kaapeli voi napata virtansa suoraan ominaisuutta tukevalta kuvalähteeltä. Ainakin alkuun muutosta on helpottamassa kuitenkin kaapeleihin sisällytetty optio hakea virta esimerkiksi USB-liittimestä erillisellä johdolla.

HDMI Cable Power -kaapelit eroavat perinteisistä HDMI-kaapeleista siten, että ne ovat yksisuuntaisia. Vaikka oikeat päät merkitään johtoon, ei kaapelin kytkeminen väärin päin ole kuitenkaan käyttäjälle tai laitteille vaarallista, vaan kaapeli ei yksinkertaisesti toimi silloin. HDMI Cable Power tulee olemaan oleellinen ainakin Ultra High Speed HDMI -kaapeleilla, jotka voivat olla passiivisina korkeintaan muutaman metrin mittaisia.

Lähde: HDMI

This site uses XenWord.
;