Uudet SuperNova G6:t ovat yhtiön tähän mennessä pienikokoisimmat 80+ Gold -virtalähteet.

Näytönohjaimistaan parhaiten tunnettu EVGA on julkaissut Computex-virtuaalimessuilla uuden sukupolven SuperNova G6 -virtalähteet. Uutuudet ovat yhtiön tähän mennessä pienikokoisimmat 80+ Gold -sertifioidut virtalähteet.

EVGA SuperNova G6 -virtalähteet tulevat saataville 650, 750, 850 ja 1000 watin kapasiteeteissa. Ne perustuvat täysin uuteen alustaan ja sen valmistuksessa on hyödynnetty uusia materiaaleja. Yhdessä japanilaisten kondensaattorien kanssa +12 voltin linjan heittelyt ja häiriöt on saatu laskettua noin 14 millivolttiin, kun esimerkiksi G2:ssa se oli 16 ja G3:ssa peräti 19,5 mV. Virtalähdettä liialliselta rasitukselta firmware-pohjaisella FireWire OPP -suojauksella ja hätätapauksissa virtalähteen sammuttavalla rautapohjaisella suojauksella. Lisäksi virtalähteestä löytyy luonnollisesti ali- ja ylijännitesuojat, ylivirtasuoja, oikosulkusuoja sekä suoja ylikuumentumiselta.

Virtalähteet ovat täysin modulaarisia ja niiden mukana tulevat kaapelit ovat EVGA:n littanaa mallia. Virtalähdettä jäähdyttää 135 mm:n nestelaakeroitu tuuletin, joka tukee ECO-tilaa. ECO-tilassa tuuletin pysyy 40 %:n rasitukseen asti täysin pysähtyneenä. 70 %:n rasituksen kohdalla tulee vastaan seuraava rajapyykki, jossa tuulettimen kierroksia nostetaan pykälää kovemmiksi. Yhtiön mukaan 1000 watin mallin tuuletin tuottaisi 45-70 %:n rasituksessa vain noin 17-18 dBA melua, kun 75-100 rasituksessa melua irtoaisi noin 36 dBA. Pienemmät sisarukset ovat huippumallia hiljaisempia.

EVGA SuperNova G6 -virtalähteiden strategiset mitat ovat 86 x 150 x 140 mm (K x L x S). Virtalähteille myönnetään 10 vuoden takuu.

Computex-messuilla kerrottiin lisäksi, että yhtiön aiemmin tänä vuonna julkaisemat X15- ja X17-pelihiiret ovat saaneet nyt NVIDIAn Reflex-teknologiaa tukevan firmware-päivityksen. Reflex-tuen hyödyntäminen vaatii hiiren lisäksi NVIDIAn Turing- tai Ampere-arkkitehtuuriin perustuvan näytönohjaimen ja Reflex-yhteensopivan näytön.

Lähteet: EVGA (1), (2)

This site uses XenWord.
;