Fractal Design on julkaissut tiedotteen koskien yhtiön Lumen-sarjan AIO-nestecoolereita. Yhtiön mukaan se on tunnistanut käyttäjäraporttien myötä ongelmia coolereidensa valmistuksessa.

Fractal Designin tiedotteen mukaan se on tunnistanut ongelmia sekä AIO-coolerin jäähdyttimen juotosmateriaaleissa että yleisessä materiaalien puhtaudessa. Tämän myötä cooleri saattaa reagoida kemiallisesti käytettävän jäähdytysnesteen kanssa, mikä puolestaan tuottaa sakkaa, joka voi tukkia coolerin kylmälevyn. Kerääntynyt sakka haittaa veden kiertoa ja jäähdytystä, minkä vuoksi coolerin teho laskee ja prosessorin lämpötila lähtee nousuun.

Yhtiön mukaan tällä hetkellä käytössä olevat Lumen-coolerit, joiden kanssa lämpötilojen nousua ei ole huomattu, ovat edelleen turvallisia käyttää. Yhtiö on kuitenkin päättänyt lopettaa sarjan coolereiden myynnin globaalisti, kunnes se on varmistanut niiden valmistusongelmien olevan historiaa. Yhtiö aikoo julkaista lähitulevaisuudessa päivitetyllä jäähdyttimellä ja uudella jäähdytysnesteellä varustetun version coolereistaan. Se uskoo saavansa toimitettua korvaavat uudet coolerit käyttäjilleen noin kuudessa viikossa, jolloin niiden pitäisi ilmestyä myös takaisin kauppojen hyllyille.

Mikäli käytössäsi on Fractal Designin Lumen-sarjan AIO-cooleri, voit jättää hakemuksen vaihtocoolerille yhtiön sivuilta löytyvällä lomakkeella.

Lähde: Fractal Design