Alun perin kotimainen, nykyään kansainväliseen UL-konserniin kuuluva Futuremark on julkaissut uuden PCMark 10 -testiohjelman. Futuremark tunnetaan parhaiten näytönohjainten testaukseen käytettävistä 3DMark-testiohjelmistaan.

PCMark 10 on yhtiön uusin tietokoneen suorituskykyä kokonaisuutena arvioiva testiohjelma. Se on jaettu neljään erilaiseen osioon: Essentials, Productivity, Digital Content Creation ja Gaming.

  • Essentials-testit arvioivat tietokoneen suorituskykyä nettiselailussa, videokonferenssikäytössä ja testaavat ohjelmien käynnistysaikoja.
  • Productivity-testit keskittyvät toimistotöihin ja mittaavat tietokoneen suorituskykyä esimerkiksi taulukkolaskennassa ja tekstinkäsittelyssä.
  • Digital Content Creation -testit pistävät tietokoneen puntariin kuvan- ja videonkäsittelyssä sekä erilaisissa renderöinti- ja visualisointitehtävissä.
  • Gaming-osiossa mitataan tietokoneen pelisuorituskykyä 3DMark FireStriken kahdella erilaisella grafiikka- ja yhdellä fysiikkatestillä.

PCMark 10:ssä on ajettavissa kolme erilaista testikokonaisuutta. Kevein ja lyhyin PCMark 10 Express ajaa Essentials- ja Productivity-testit, PCMark 10 -perustesti lisää joukkoon Digital Content Creation -testit ja PCMark 10 Extended vielä Gaming-testit sen päälle.

Testiohjelma tulee saataville kolmena eri versiona. Ilmainen Basic Edition sisältää mahdollisuuden ajaa PCMark 10 -perustestin ja lähettää tulokset Futuremarkin tulostietokantaan. . Advanced Edition sisältää Basic Editionin ominaisuuksien lisäksi mahdollisuudet ajaa Express- ja Extended-testit, ajettavien testien kustomoinnin, tulosvertailun ohjelman sisällä, tietokoneen lämpötilojen ja kellotaajuuksien tarkkailun sekä mahdollisuuden tallentaa tuloksia myös omalle tietokoneelle. Ammattilaiskäyttöön tarkoitettu Professional Edition lisää Advanced-version ominaisuuksiin nähden tuen testien automatisoinnille komentokehotteen avulla, kaupallisen käytön ja yksityiset, paikallisesti tallennetut tulostietokannat.

PCMark 10:n julkaisun yhteydessä Futuremark toi saataville vain Professional-version. Basic- ja Advanced-versiot testistä tulevat saataville 22. päivä kuluvaa kuuta. Basic-versio testistä on ilmainen, Advanced-versio kustantaa 29,99 dollaria ja Professional-versio on hinnoiteltu 1495 dollariin per vuosi. 3DMark-testiohjelman hinnoittelun perusteella Advanced-version hinnan pitäisi kääntyä Suomessa 27,99 euroon.