NVIDIAn omalla jäähdytysratkaisulla varustetun Founders Edition -mallin voi ennakkotilata tänään 2. maaliskuuta klo 18 alkaen.

Uuden GeForce GTX 1080 Ti Founders Editionin veroton suositushinta Yhdysvalloissa on 699 dollaria ja Suomessa verollinen myyntihinta tulee olemaan 850 euroa. Näytönohjaimen voi ennakkotilata NVIDIAn omasta verkkokaupasta, mutta virallisesti myynti alkaa ensi viikon perjantaina 10. maaliskuuta.

Näytönohjainvalmistajien omiin piirilevysuunnitelmiin ja jäähdytysratkaisuihin perustuvat tehdasylikellotetut 1080 Ti -mallit saapuvat myyntiin maaliskuun lopulla ja niiden hintataso tulee olemaan alkaen 850 eurosta ylöspäin.

GeForce GTX 1080 Ti:n GP102-grafiikkapiiri toimii vakiona 1468 MHz:n perustaajuudella ja 3D-rasituksessa 1582 MHz:n Boost-taajuudella.TDP-arvo on 250 wattia ja virransyöttö on varustettu 6- ja 8-pinnisillä PCI Express -lisävirtaliittimillä. 7-vaiheista virransyöttöä on vahvistettu ja hyötysuhdetta parannettu lisäämällä jokaiselle vaiheelle toinen FET-transistori (dualFET).

Jäähdytyksen parantamiseksi näyttöliittimistä on karsittu pois DVI-liitin, jotta lämpimän ilman ulostuloaukoille on saatu enemmän tilaa. Lisäksi jäähdytysratkaisua on paranneltu ja NVIDIAn mukaan jäähdytyspinta-alaa on kaksi kertaa enemmän, kuin GeForce GTX 1080:n jäähdytyksessä. Käytännössä parannettu jäähdytysratkaisu tarkoittaa yrityksen mukaan lämpökuormalla 5 astetta alhaisempaa lämpötilaa tai 2,5 desibeliä hiljaisempaa melutasoa.

Lähteet: NVIDIA, Hardwareluxx

Päivitetty klo 12:30: Ennakkomyynti ainoastaan NVIDIAn omasta verkkokaupasta

This site uses XenWord.
;