NVIDIAn tulevat GeForce GTX 1650 -näytönohjaimet tulevat pärjäämään ensimmäisten vuotokuvien mukaan ilman erillistä PCI Express -lisävirtaliitintä, eli niiden TDP-arvo tulee pysymään maksimissaan 75 watissa.

NVIDIAn tiedetään valmistelevan vielä ainakin yhtä uutta Turing-näytönohjainta, GeForce GTX 1650:tä. Kuten nimestä jo voidaan päätellä, kyseessä on Turing-arkkitehtuuri ilman RT- tai tensoriytimiä GTX 1660:n ja 1660 Ti:n tapaan.

Tämän hetkisten tietojen mukaan GeForce GTX 1650 tulee perustumaan uuteen TU117-grafiikkapiiriin. Tällä hetkellä piirin tekniset tiedot ovat vielä hämärän peitossa, mutta varmalta vaikuttaisi ainakin 128-bittinen muistiohjain, jonka jatkeena on vakiona 4 Gt GDDR5-muistia.

VideoCardz ja pääasiassa mobiilipuolen vuotoihin keskittynyt Roland Quandt ovat saaneet nyt käsiinsä ensimmäiset kuvat tulevista GTX 1650 -näytönohjaimista. Vuodetuissa kuvissa esiintyvät Gainwardin Pegasus OC-, Palitin StormX- ja Zotacin GTX 1650 OC Edition -mallit.

Kaikille kolmelle yhteistä on erittäin lyhyt piirilevy ja kahden korttipaikan yhdellä tuulettimella varustettu jäähdytysratkaisu. Palit ja Gainward ovat kuitenkin päätyneet pitämään I/O-paneelin yhden korttipaikan korkuisena, toisin kuin Zotac, jonka mallissa ylemmän korttipaikan osuus I/O-paneelista on pyhitetty ilman ulostuloaukoille. Näytönohjaimissa ei ole lainkaan PCI Express -lisävirtaliitintä, eli niiden TDP-arvo tulee jäämään maksimissaan 75 wattiin.

Erojakin näytönohjaimista kuitenkin löytyy. Siinä missä Zotac on varustanut näytönohjaimensa DVI-, HDMI- ja DisplayPort-liitännöillä, on Gainwardin Pegasus OC ja Palitin StormX varustettu vain DVI- ja HDMI-liittimillä. Quandt tietää myös lisätä, että sekä Palitin StormX:n että Gainwardin Pegasuksen perus- tai Boost-kellotaajuus on 1665 MHz, kun Pegasus OC:n kohdalla vastaava kellotaajuus on 1725 MHz.

Lähteet: VideoCardz, Roland Quadt @ Twitter (1), (2)

This site uses XenWord.
;