Glorious PC Gaming Race on saanut viilattua hiiren painon selvästi alle 70 grammaan hyödyntämällä sen rungossa rei'itettyä hunajakennorakennetta.

Monille epäilemättä tuntematon valmistaja Glorious PC Gaming Race on esitellyt maailman kevyimmäksi kehumansa RGB-pelihiiren. Yhtiön Model O painaakin vain 67 tai 68 grammaa pinnoitteesta riippuen.

Glorious PC Gaming Race kertoo jo nimenä yhtiön keskittyvän PC-pelaamiseen ja pelaajiin. Aiemmin sen valikoimiin ovat kuuluneet mekaaniset ja kustomoitavat GMMK-näppäimistöt, erilaiset hiirimatot, rannetuen ja teline kuulokkeille. Yhtiön ensimmäinen pelihiiri Model O aikoo erottua massasta heti olemalla mahdollisimman kevyt pelihiiri unohtamatta nykytrendien vaatimaa valaistusta. Hiiren painoa on saatu laskettua käyttämällä suurimmassa osassa hiiren ylä- ja alapuolen pinnoista rei’itettyä hunajakennorakennetta.

Hiiren alapuolelta vain sensorin ympäristö ja tassut ovat täyttä muovia, kun yläpuolella täysi muovipinta on saatu noin kolmeen neljännekseen vasemman ja oikean painikkeen pinta-alasta. Hunajakennorakenteen pitäisi ehkäistä myös käsien hikoilua, mutta negatiivisena puolena etenkin eläintalouksissa hiiren sisälle eksyy epäilemättä huomattavat määrät roskia. Hiiren puhdistuksen luvataan kuitenkin onnistuvan helposti paineilmalla.

Model O:n sensoriksi on valittu huippupelihiirten luottovalinta eli Pixartin PMW-3360. Hiiren vasemmassa ja oikeassa painikkeessa käytetään Omronin mekaanisia kytkimiä, joille luvataan 20 miljoonan klikkauksen elinikä. Hiiressä on yhteensä kuusi painiketta, eli pääpainikkeiden lisäksi kaksi peukalonappulaa, rullan painike ja rullan taakse sijoitettu painike. Sensorin luvataan pysyvän kyydissä vähintään 250 tuuman sekuntinopeuksissa ja 50 G:n kiihdytyksissä. Hiiren sensorin maksimi tarkkuus on 12 000 DPI ja sen vasteaika on 1 ms (1000 Hz polling rate).

Hiiri on muotoiltu siten, että sen leveys vaihtelee etupään 61 mm:stä keskiosan 59 milliin ja peräpään 66 milliin. Pituutta hiirellä on 128 mm ja korkeutta rullan kohdalla 26 mm ja korkeimmassa kohdassa 37,5 mm. Painoa hiirellä on mattapinnalla 67 ja kiiltopinnalla 68 grammaa. Hiiren johdolla on mittaa 2 metriä.

Nykytrendien mukaisesti hiiri on RGB-valaistu. Oletuksena valaistuksella osoitetaan kulloinkin käytössä oleva DPI-arvo (400 DPI on keltainen, 800 sininen, 1600 punainen ja 3200 vihreä), mutta valaistus tukee täyttä 16,7 miljoonan värin skaalaa ja kahdeksaa sisäänrakennettua efektiä. Hiiren DPI-arvoille ja valaistukselle on saatavilla myös sovellus, mutta hiiri toimii myös sellaisenaan ilman erillisiä ohjelmistoja ja sekä valaistusta että DPI-arvoja voi säätää suoraan itse hiirestä käsin.

Glorious PC Gaming Race Model O on ennakkotilattavissa välittömästi ja sen toimitusten odotetaan alkavan toukokuussa. Suomessa hiiren virallisena myyntikanavana toimii Jimm’s PC-Store, joka on hinnoitellut mattapintaiset versiot 49,90 euroon ja kiiltäväpintaiset 54,90 euroon.

Lähde: Glorious PC Gaming Race Model O -tuotesivut

This site uses XenWord.
;