NVIDIAn tarjous jätti taakseen ainakin Intelin, jonka kerrottiin tarjonneen Mellanoxista 6 miljardia tammikuun lopulla.

NVIDIA on astunut isosti datakeskuksiin Tesla-laskentakorttiensa ja DGX-supertietokoneidensa avulla. Nyt yhtiö pyrkii saamaan alalta lisää jalansijaa, sillä yhtiö on ostanut yllätysliikkeenä verkkojätti Mellanoxin.

Vielä alkuvuodesta Mellanoxista piti tulla osa Inteliä. Yhtiön kerrotaan tarjonneen verkkoteknologioihin erikoistuneesta yrityksestä noin 5,5 – 6 miljardia Yhdysvaltain dollaria käteisenä ja osakkeina. Kauppoja ei kuitenkaan syntynyt, vaan tänään NVIDIA ilmoitti päässeensä sopuun Mellanoxin kanssa yrityskaupoista ja se tulee ostamaan yhtiön 6,9 miljardin dollarin käteistarjouksella. Käytännössä tämä tarkoittaa yhtiön maksavan 125 dollaria per osake, kun osakkeen hinta pörssissä on tällä hetkellä 117,89 dollaria. Vielä tammikuussa ennen kuin Intelin tarjous tuli julki Mellanoxin osakkeen arvo liikkui 80 dollarin pinnassa.

Yrityskaupan myötä NVIDIA saa itselleen laajempaa jalansijaa datakeskuksista ja supertietokoneista, sillä Mellanoxin InfiniBand-verkkoratkaisut ovat alalla laajassa käytössä. Myös esimerkiksi tällä hetkellä Suomeen rakenteilla oleva BullSequana-supertietokone hyödyntää InfiniBand-verkkoa.

Lähde: NVIDIA

This site uses XenWord.
;