Rahoittajien joukkoon kuuluvat niin suomalainen Nokia Technologies kuin myös yhdysvaltalaiset suuryritykset Google ja Qualcomm

Kesän aikana tappioistaan uutisoinnissa pyörinyt HMD Global on ilmoittanut saaneensa viimeisimmän rahoituskierroksensa ensimmäisessä vaiheessa kokoon 230 miljoonan dollarin, eli noin 195 miljoonan euron, kokonaispotin. HMD:n tiedotteen mukaan rahoituskierrokseen on osallistunut joukko HMD Globalin tärkeimpiä globaalisti toimivia strategisia kumppaneita. Yhtiölle rahoitusta antaneisiin nimiin kuuluvat ainakin suomalainen Nokia Technologies ja yhdysvaltalaiset Google ja Qualcomm, mutta tarkempia tietoja rahoittajista tai rahoitusosuuksista HMD Global ei ole ilmoittanut.

Yhtiön visiona investointien myötä on tuoda 5G-älypuhelimia kuluttajille, minkä lisäksi erityisenä painopisteenä ovat vahvat kumppanuudet amerikkalaisoperaattorien kanssa. Yhdysvaltojen ja Kiinan välisen kauppasodan ja sen vaikutusten myötä ainoana suurena eurooppalaisena puhelinvalmistajana HMD Global voi olla kiinnostava kauppakumppani yhdysvaltalaisyrityksille. Android-käyttöjärjestelmästään tunnetun Googlen ja Snapdragon-järjestelmäpiireistään tunnetun Qualcommin sijoitus HMD Globaliin voikin olla merkki luotosta eurooppalaisvalmistajan vakauteen nykytilanteessa.

Lähteet: HMD Global, Yle

This site uses XenWord.
;