Nokia-älypuhelimia valmistavan HMD Globalin suunta ei näytä edelleenkään erityisen kirkkaalta.

Nokia-puhelimia nykyään tuottavan HMD Globalin tekemien tappioiden raportoidaan kasvaneen viime vuonna. Tiedot on julkaistu Suomen suurimpien yritysten tunnuslukuja käsittelevän Talouselämä 500 -tutkimuksen yhteydessä. HMD:n julkaisemien tietojen mukaan yrityksen liikevaihto oli vuonna 2019 1,7 miljardia euroa ja nettotulos 295 miljoonaa euroa pakkasella. Liikevaihto putosi toissavuodesta noin 30 % ja tappio kasvoi noin 57 %.

HMD Globalin mukaan liikevaihdon supistumiseen on syynä toiminnan rajaaminen pois ei-kannattavilta markkina-alueilta sekä tehdyt kilpailukyvyn parantamiseen pyrkivät investoinnit. Viime vuosi oli ensimmäinen täysi vuosi, jolloin HMD Global käytti uutta useamman ODM-valmistajan strategiaa, eli se valmistutti puhelimiaan useammalla eri sopimusvalmistajalla pelkän FIH:n sijaan.

Pientä valoa tunnelin päähän tuo osaomistaja FIH:n alkuvuoden tulosraportti, jossa mainittiin HMD Globalin viimeisen vuosineljänneksen olleen voitollinen. Tällä hetkellä ei kuitenkaan ole tarkempaa tietoa siitä, millä keinoin tulokseen on päädytty. HMD Global on pyrkinyt erottautumaan älypuhelinmarkkinoilla erityisesti ohjelmistopäivityksillä ja onkin saanut tunnustusta asiasta. Toistaiseksi se ei kuitenkaan ole tuottanut haluttua tulosta markkinaosuuksien suhteen.

Lähde: HS, Talouselämä, sähköpostitiedote

This site uses XenWord.
;