Puhelimien kestävyystestejä YouTubessa julkaiseva JerryRigEverything-kanava on saanut käsiinsä Nokia 6 -älypuhelimen ja suorittanut sille tutut naarmutus-, kuumennus- ja vääntelytestinsä.

Suosittuja puhelinten kestävyystestejä JerryRigEverything-kanavallaan tekevä Zack Nelson on ottanut tulikokeeseensa HMD Globalin Nokia 6 -puhelimen. Nokia 6 on brändin uuden tulemisen toistaiseksi kallein ja tehokkain inkarnaatio, joka julkaistiin alun perin 8. tammikuuta Kiinan markkinoille ja 26. helmikuuta maailmanlaajuisille markkinoille. Io-tech ehti ottaa ensituntumat HMD Globalin Nokialaisista MWC-messujen yhteydessä.

Ensimmäinen JerryRigEverythingin testeistä on perinteinen naarmutustesti. Nokia 6:n näyttöön tulee naarmuja, kun sitä naarmutetaan Mohsin kovuus -asteikon tason 6 kovuutta vastaavalla terällä. Mohsin kovuus -asteikolla taso 6 vastaa maasälpää. Tulos on odotettu, sillä puhelimen etupuolta suojaa Gorilla Glass 3 -lasi, jonka on todettu aiemmin naarmuuntuvan juuri tason 6 kovuutta vastaavalla terällä.

Etupuolen sormenjälkilukija ja selfiekamera selviävät ongelmitta mattopuukon eli katkoteräveitsen käsittelystä. Etenkin sormenjälkilukijan naarmunkestävyys saa JerryRigEverythingiltä kiitosta, sillä vain muutama muun puhelimen sormenjälkilukija on selvinnyt kunnialla naarmutustestistä. Nokia 6:n etupuolen ainut negatiivinen asia testeissä löytyy kuulokkeesta, joka on suojattu kankaalla, jonka Zack pelkää pettävän käytössä vuosien mittaan.

Takapuolen naarmutustesti paljastaa, ettei materiaaleissa ole huijattu, vaan puhelimen takapuoli on valmistettu metallista. Metallikuoren pinta irtoaa odotetusti katkoteräveitsellä naarmuttaessa, ja Zack intoutuukin piirtämään puhelimen takakanteen karikatyyrikartan Suomesta ja Nokian kaupungin sijainnista. Takakannen lisäksi myös puhelimen sivut, pois lukien ylälaidalta takakanteen levittäytyvä antenniraita, sekä virta- ja äänenvoimakkuuspainikkeet ovat metallia.

Puhelimen takakameran suojalasi selviää ongelmitta naarmutustestistä, mutta LED-salaman pinta on muovia ja liian pehmeää katkoteräveitsen edessä. Se ei JerryRigEverythingin mukaan ole kuitenkaan ongelma koska salaman valo loistaa läpi naarmuista huolimatta.

Nokia 6:n näyttö käyttää IPS-tyyppistä paneelia, jonka pikselit sammuvat, kun niitä kuumennetaan kymmenisen sekuntia sytyttimellä, mutta pikselit palaavat toimimaan normaalisti jäähdyttyään. Tulos on ilman muuta positiivinen, sillä esimerkiksi Samsungin viime vuoden lippulaivan Galaxy S7 Edgen AMOLED-näyttöön jäi kuumennustestistä pysyvä vaalea jälki.

Nokia 6 selviää myös vääntelytestistä kunnialla. Vaikka Zack vääntää puhelinta kaikin voimin sekä etu- että takapuolelta sormillaan, ei puhelin taivu testissä käytännössä lainkaan. JerryRigEverything nimeääkin puhelimen yhdeksi vakavimmista ehdokkaista vuoden 2017 kestävimmän puhelimen tittelistä kisattaessa.

This site uses XenWord.
;