Geekbenchin tietokannasta löytynyt uutuus on varustettu Qualcommin Snapdragon 7s Gen 2 -järjestelmäpiirillä, mikä on etenkin yhtiön viimeaikaiset puhelimet huomioiden positiivinen yllätys.

Oman HMD-brändinsä aiemmin tänä vuonna lanseerannut HMD Global on työskentelemässä pitkästä aikaa pykälää suorituskykyisemmän puhelimen parissa. Skyline-koodinimellä kulkeva puhelin näyttää kuitenkin vahvasti sille, ettei Nokian pelikirjoja nurkkaan ole vielä heitetty.

HMD Skyline muotokieli on lainattu niin suoraan Nokian oppikirjasta, ettei sitä luultavasti tavan tallaaja erottaisi rivistä vuosia vanhempia Lumioita. Puhelimen muovikuoret ovat kulmikkaat ja niiden sisällä istuva näytön kulmat on pyöristetty. Näytön koosta ei ole mainintaa, mutta sen OLED-paneeli tarjoaa tiettävästi FullHD+-resoluution ja 120 hertsin virkistystaajuuden.

Vaikka HMD on valinnut puhelimeen tällä kertaa pykälää suorituskykyisempää rautaa, ei Qualcommin Snapdragon 7s Gen 2:lla kuuhun olla menossa. Järjestelmäpiiristä löytyy neljä 2,4 GHz:n Cortex-A78- ja neljä 2 GHz:n Cortex-A55-ydintä, Adreno 710 GPU ja Hexagon NPU-kiihdytin. Voit tutustua järjestelmäpiiriin tarkemmin aiemmassa uutisessamme. Geekbench-testissä olleessa mallissa oli järjestelmäpiirin tukena 8 Gt muistia ja 256 Gt tallennustilaa.

HMD Skylinen takapuolelta löytyy kolmoiskameraratkaisu, jossa päävastuun vetää 108 megapikselin kamera tukenaan 8 ja kahden megapikselin kamerat. Näytön ylälaidan läpäisee puolestaan 32 megapikselin selfiekamera. IP67-suojatun puhelimen akun kooksi raportoidaan 4900 mAh ja se tukee 33 watin pikalatausta.

SuomiMobiilin jälleenmyyntitahoilta saamien tietojen mukaan HMD Skylinen Business Edition -versio saapuu myyntiin 10. heinäkuuta noin 520 euron hintaan. Huhujen mukaan perusversiot tulevat kustantamaan konfiguraatiosta riippuen noin 450-500 euroa.

Lähde: GSMArena, SuomiMobiili

This site uses XenWord.
;