Automaailmasta tuttu kahden OLED-kerroksen taktiikka mahdollistaa jopa kaksinkertaisen paneelin eliniän, kolminkertaisen kirkkauden ja 40 % pienemmän tehonkulutuksen perinteiseen yksikerroksiseen paneeliin verrattuna.

LG:n näyttöpaneeleihin erikoistunut tytäryhtiö LG Display on ilmoittanut aloittaneensa maailman ensimmäisten 13-tuumaisten Tandem OLED -paneeleiden valmistuksen. Uudet paneelit tulevat ensimmäisenä käyttöön Dell XPS 13 (2024) -kannettavassa.

Kuten jo nimikin vihjaa, LG Tandem OLED perustuu kahteen kerrokseen sinisiä, vihreitä ja punaisia orgaanisia LEDejä. Yhtiön mukaan kaksi päällekkäistä kerrosta mahdollistaa kaksinkertaisen paneelin eliniän, kolminkertaisen kirkkauden ja jopa 40 % pienemmän tehonkulutuksen, kun verrokkina on perinteinen yhden kerroksen OLED. Teknologiaa on aiemmin hyödynnetty autoissa.

Vaikka kaksi OLED-kerrosta kuulostaa helposti samalla aiempaa paksummalta ratkaisulta, LG Display kehuu saaneensa optimoitua paneelin rakennetta niin pitkälle, että se on jopa 40 % ohuempi ja 28 % kevyempi kuin nykyiset kannettavien OLED-paneelit.

LG:n 13” Tandem OLED-paneeli tarjoaa 2880×1800-resoluution kosketustuella ja sen luvataan toistavan 100 % DCI-P3-väriavaruudesta. Yhtiö ei mainitse lehdistötiedotteessa paneelin maksimikirkkautta, mutta varmistaa sen olevan VESA DisplayHDR True Black 500 -sertifioitu.

Lähde: LG Display

This site uses XenWord.
;