iFixitin tuoreessa purkuartikkelissa kurkataan Huawein huippumallin sisuksiin.

iFixit-sivusto on päässyt tällä kertaa työkaluineen käsiksi Huawein uuteen P20 Pro -huippumalliin, joka tulee saataville ensi maanantaina. Laitteen erityinen mielenkiinnon kohde on takakuoren ylänurkassa sijaitseva kolmen kameran ratkaisu.

P20 Pron purkaminen alkaa takakuoresta, jonka irrottaminen onnistuu iFixitin mukaan yllättävän helposti ilman tarvetta lämmittämiselle. Pääpiirilevy sijaitsee tyypilliseen tapaan laitteen yläosassa ja varsin vahvasti suojattuna. Pitkällä lattakaapelilla pääpiirilevylle kiinnittyvä latausliitäntä on modulaarinen, joten rikkoontuessa se on kohtalaisen edullinen ja helppo vaihtaa. 15,28 Wh akku on kiinni liimalla, joten sen irrottamisessa hyödynnetään liimanirrotuskemikaalia. Näyttö irtoaa metallirungosta lämmön avulla.

Kaikki laitteen kolme takakameraa on paketoitu yhteisissä kuorissa sijaitsevaan moduliin, joka kiinnittyy piirilevylle kahdella liittimellä. Liittimistä pienempi on telekameran ja suurempi 40 ja 20 megapikselin kameroiden yhteinen. Vaikka vain telekamerassa on optinen vakautus, paljastaa jutusta löytyvä video myös kahden muun kameran objektiivin liikkuvan vakautetun objektiivin tavoin.

Korjattavuusarvosanaksi iFixit antaa P20 Prolle 4/10 pistettä. Plussaa laite saa useista modulaarisista ja yksittäin vaihdettavissa olevista komponenteista. Miinusta ropisee lasisesta etu- ja takakuorirakenteesta sekä hankalasti vaihdettavissa olevasta näytöstä, jonka irrottamiseksi on purettava lähes koko muu puhelin.

Lähde & kuvat: iFixit

This site uses XenWord.
;