Huawei on ilmoittanut tuovansa viime kuun lopulla Kiinassa julkaistun Watch Ultimate -älykellonsa myös Suomen markkinoille. Kyseessä on valmistajan kellomalliston uusi lippulaiva, joka tarjoaa zirkonium-pohjaisesta metallimateriaalista valmistuvan rakenteen, 1,5-tuumaisen AMOLED-näyttöpaneelin ja kestävyyden vaikeisiinkin olosuhteisiin.

Kellon runkomateriaalin kerrotaan olevan jopa neljä kertaa vahvempaa ja kaksi kertaa kovempaa kuin ruostumaton teräs ja kestävän kuumia olosuhteita ilman epämuodostumia. Watch Ultimatelle luvataan vesitiiviys 100 metrin sukellukselle ja kello on läpäissyt ISO 22810 -vesitiiviystandardin sekä EN13319 -sukellusstandardin testit, joiden perusteella kello kestää jopa 24 tuntia 110 metrin syvyydessä. Sukelluskestävyyden pariksi kellossa on myös neljä erilaista sukellustilaa, joiohin lukeutuu vapaa-ajan laitesukellus, tekninen laitesukellus ja vapaasukellus.

Akunkestoksi Huawei lupaa kellolleen kaksi viikkoa ja pikalatauksella sen voi ladata tyhjästä täyteen 60 minuutissa. Liikuntaseurantaa varten tarjolla on kahden taajuuden ja viiden järjestelmän GNSS-paikannus. Valmistajalle tyypilliseen tapaan mukana on myös kattava valikoima terveysominaisuuksia kuten EKG-analyysi, epätavallisen sykkeen ilmoitukset ja ympärivuorokautinen SpO2-seuranta.

Huawei Watch Ultimate -älykellot saapuvat Suomessa myyntiin 11. huhtikuuta. Kumisella urheilurannekkeella varustetun Expedition Black -mallin suositushinta on 799 euroa ja titaanirannekkeisen Voyage Blue -mallin puolestaan 949 euroa.

Lähde: Huawein lehdistötiedote, Huawei